Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de fons del periodista Antoni Bassas i una altra imatge del bar de vins el Tros desenfocada i amb un interrogant davant

El desconegut negoci d'Antoni Bassas a què acaba de renunciar per sorpresa

Un projecte impulsat pel periodista, juntament amb Lluís Llach, l'any 2017 tanca les portes de manera definitiva aquest mes de març

Antoni Bassas és un dels periodistes més prestigiosos de Catalunya. Als seus 63 anys, la seva vida professional és plena d'experiències i ha tingut una trajectòria dilatada en què ha abastat àmbits de tota mena.

Va participar en més de 800 retransmissions de partits a Catalunya Ràdio amb Joaquim Maria Puyal. Va ser durant molts anys corresponsal als Estats Units i, fins i tot, va formar part de la candidatura de Víctor Font per a la presidència del FC Barcelona.

Ara escriu al diari ARA, on també és accionista, i segueix vinculat a diferents treballs. Tot i això, Antoni Bassas també té una visió emprenedora, i compta amb negocis fora del periodisme. El 2017 va inaugurar El Tros-Vall Llach, un bar de vins ubicat al Carrer Mallorca de Barcelona, al costat d'Albert Costa i Lluís Llach.

Tot i això, Antoni Bassas va fer un pas al costat el 2021, quan el negoci va quedar en mans del seu fill, Raimon Bassas, i del sommelier Mauri Gall. El bar va tenir una lleugera renovació i va introduir innovacions i activitats per captar més públic. Tot i això, a partir d'aquest mes de març el Tros deixarà de ser un local de vins i passarà a albergar esdeveniments privats.

El Tros diu adeu com a bar de vins

L'objectiu del local era oferir una gastronomia i productes típics del Priorat. L'espai va comptar amb presentacions de llibres, sopars de maridatge, iniciatives i actes culturals relacionats amb el vi per acostar-lo al públic barceloní.

Muntatge de l'interior del restaurant El Tros amb les taules posades i Antoni Bassas parlant amb una jaqueta marró
El bar el va iniciar ell, encara que ara el porta el seu fill | catalunyadiari.com, Twitter, @cellereltros, CCMA

La carta comptava amb una sèrie de plats amb embotits, formatges, amanides i brandada de bacallà, tot fet amb productes de proximitat. A més, el client podia fer el seu propi assemblatge amb l'ajuda d'un sommelier, embotellar-lo i etiquetar-lo de manera personalitzada.

Ara, el Tros inicia una nova etapa. L'essència del projecte seguirà intacta i el vi continuarà sent una peça estructural. Tot i això, el servei deixarà de ser apte per a tots els públics, i només hi podran accedir aquelles persones que el reservin de forma privada.