Presó

Es descontrola el brot de coronavirus a la presó de Quatre Camins

Ja hi ha més de 100 positius, superant els 80 que es van detectar en un primer moment

El brot de coronavirus a la presó catalana de Quatre Camins continua descontrolat. El dimecres de la setmana passada coneixíem que una vuitantena de reclusos havien contret el virus. Una setmana després, la situació no només no s'ha estabilitzat, sinó que s'ha agreujat. I és que, actualment, són 102 les persones infectades de Covid-19 en aquest centre, segons dades proporcionades pel Departament de Justícia.

El mòdul 4, el més crític

El brot detectat fa una setmana a la presó de Quatre Camins, doncs, va a més i ja hi ha més d'un centenar de positius. En total són 102 i qui s'està enduent la pitjor part és el mòdul 4. Aquest mòdul ha registrat fins a 96 positius i és, amb diferència, el més afectat. Per aquest motiu, en aquests moments, es troba confinat. Tot i això, també hi ha altres zones del centre penitenciari que tenen casos registrats. Concretament n'hi ha 2 al mòdul semiobert, 2 més al mòdul 6, un al mòdul 8 i un altre al mòdul 3.

La segona prova destapa més casos dins de la presó

El cas és que, fa una setmana, es van detectar una vuitantena de casos gràcies a les proves PCR que es van fer als interns. Tot i prendre mesures perquè no es descontrolés el brot, una segona prova als presos que van donar negatiu en la primera prova ha determinat que realment són 102 els infectats de Covid-19 en aquests moments.

Mesures per intentar contenir el brot

Per tal de frenar la propagació del virus dins de la presó de Quatre Camins ja s'han pres diferents mesures. El mòdul 4, que compta amb 96 dels 102 afectats, es troba confinat. A més, la mascareta FFP2 és obligatòria per accedir al centre i es continuen fent proves diagnòstiques per seguir determinant l'abast real del brot. Pel que fa als funcionaris de la presó, un 70% dels funcionaris estan vacunats, després de formar part de la segona fase de la campanya de vacunacions contra la Covid-19.

Un total de 221 casos a les presons catalanes

En total, els centres penitenciaris catalans tenen 147 interns i 72 professionals positius. A banda del brot a Quatre Camins, també hi ha 16 interns amb coronavirus a la unitat Covid de Puig de les Basses, 11 a Brians 2, 3 al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa, 2 a Mas d'Enric i 2 a Brians 1. A més, hi ha 12 interns positius que romanen al seu domicili confinats amb permís per malaltia i 4 que romanen al domicili en aplicació de l'article 86.4.