El personal de terra d'Iberia decideix mantenir la vaga d'aquest cap de setmana al Prat

El rebuig d'Iberia a crear una comissió de seguiment de l'acord ha provocat que el personal de terra mantingui la vaga

La vaga convocada pel personal de terra d'Iberia tornar a estar en peu. Malgrat que fa només unes hores que s'havia desconvocat, el comitè de vaga ha rectificat i manté la vaga prevista pel divendres 30 i el dissabte 31 d'agost. Després de sis reunions de mediació entre la direcció d'Iberia i el comitè de treballadors per acostar posicions, no s'ha aconseguit anul·lar les aturades. 

El Comitè d'Empresa i la direcció del grup no han aconseguit arribar a un acord per desconvocar la vaga prevista per aquest cap de setmana, pels dies 30 i 31 d'agost. I és que, quan l'acord ja era a tocar, Iberia s'ha negat a crear una comissió de seguiment de l'acord entre les dues parts, tal com havia proposat la mediació del Departament de Treball. Aquesta negativa de la companyia ha provocat que el personal de terra, finalment, mantingui en peu la vaga.

Les vagues del personal de terra d'Iberia es fan per exigir unes millors condicions laborals

Fonts sindicals recorden que des del mes de febrer, s'havien dut a terme reunions per intentar resoldre el problema. L'origen del conflicte estava en el fet que, segons denunciaven els treballadors, «la plantilla no està dimensionada respecte al volum de passatgers i trànsit de l’aeroport», a banda de «la precarietat dels contractes laborals».

El personal exigeix unes millors condicions laborals | Agenttravel

 

El personal de terra  d'Iberia ha fet marxa enrere i ha tornat a convocar les aturades per exigir unes millors condicions laborals. El portaveu de la UGT al comitè d'empresa d'Iberia al Prat, Omar Minguillón, ha assegurat que les negociacions s'han trencat «per culpa de la direcció de l'empresa», ja que exposa que «no ens estan respectant».

Aquesta no és la  primera aturada que fa el personal, ja que se'n van dur a terme una el cap de setmana del  27 i 28 de juliol i una altra el cap de setmana passat, el  24 i 25 d'agost. Encara no s'ha aconseguit arribar a un acord i,  segons la companyia, no es podia negociar la transformació dels contractes perquè era matèria d'àmbit estatal

També et pot interessar...