Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Algunes de les plantes tallades que s'estaven assecant a la casa.

Desmantellen una gran plantaci贸 de marihuana en una masia de Santa Oliva

S'han detingut cinc persones i intervingut fins a 500 plantes

Algunes de les plantes tallades que s'estaven assecant a la casa.
Algunes de les plantes tallades que s'estaven assecant a la casa. | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una gran plantaci贸 de marihuana que es trobava en una masia del municipi de Santa Oliva, al Baix Pened猫s. L'actuaci贸 ha perm猫s detenir cinc persones, tres homes i dues dones, de nacionalitat espanyola i marroquina, i ve茂ns de Sant Boi i l'Hospitalet de Llobregat. Segons la policia catalana, els detinguts s'encarregaven d'una gran infraestructura dedicada al cultiu de la marihuana que tenien en una antiga resid猫ncia rural de Santa Oliva.

La investigaci贸 havia comen莽at el passat mes d'abril a partir de diverses queixes ve茂nals. La policia va vigilar durant mesos la casa, i va comprovar com hi havia cinc persones que s'encarregaven de la supervisi贸 i el control de les instal路lacions. La masia estava connectada il路legalment a la xarxa el猫ctrica i els consums defraudats eren molt elevats. Durant la vigil脿ncia, els agents van trobar un manual on s'explicava com dur a terme el cultiu professional de la marihuana.

Potent sistema de cultiu de marihuana

Finalment, els cossos policials van determinar que dins aquesta antiga resid猫ncia rural hi havia un potent sistema de cultiu de marihuana, ubicat a les tres plantes de la casa. Amb l'autoritzaci贸 judicial, els Mossos van entrar a la casa i van desmantellar tota la infraestructura, intervenint prop de 500 plantes d'un metre i mig d'al莽ada, 300 de les quals ja estaven tallades i assecant-se. Tamb茅 es van trobar una dotzena de bosses de brossa industrials plenes de marihuana, algunes preparades per a la seva venda.

En total hi havia prop de 50 quilograms de droga, entre les plantes i les bosses. La infraestructura comptava amb 50 focus, una quinzena de ventiladors, una desena d'aparells d'aire condicionat, i una gran quantitat de transformadors el猫ctrics. Els Mossos han destacat la professionalitat en el cultiu, ja que els responsables tenien un sistema rotatori que els permetia tenir diverses plantacions en diferents estats de creixement.

Els detinguts ja tenien antecedents per delictes contra la salut p煤blica a l'脌rea Metropolitana de Barcelona. Tots van ser presentats als Jutjats del Vendrell. Tres d'ells van quedar en llibertat amb c脿rrecs i dos van quedar en llibertat amb l'obligaci贸 de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits

La masia tenia una gran plantaci贸 de marihuana.
La masia tenia una gran plantaci贸 de marihuana. | Mossos d'Esquadra