El despertar espiritual: definició, símptomes i conseqüències

L'ànima et crida per establir una connexió amb el teu jo interior

despertar
El despertar espiritual ens il·lumina coses que s'havien quedat amagades dins nostre | Horóscopo Mágico

Fa temps que l'expressió despertar espiritual s'ha posat de moda. Hi ha gent que la concep com una crida del nostre ésser interior per tal d'exterioritzar-lo, i d'altres la veuen com un instant confús en què connecten tant el jo material com el jo espiritual. Tot seguit, explicarem més en detall les principals curiositats al voltant del despertar espiritual i com es podria identificar.

  • No et perdis: L'astrologia kàrmica et permet descobrir quin destí t'espera

En què consisteix el despertar espiritual?

Tal com ha explicat 'Horóscopo Mágico', la via que porta cap a la descoberta de l'ànima moltes vegades no és un procés que es faci de manera voluntària: en algunes ocasions, es du a terme de manera espontània i casual en un moment de confusió personal i d'una cerca inconscient de les coses que són essencials. Aleshores, sentim una mena de crida espiritual que ens envia una invitació a la connexió entre el jo material i el jo espiritual. 

Igualment, quan la cerca dels elements espirituals es du a terme voluntàriament i conscientment, es tracta d'un procés que no és satisfactori ni agradable sempre. Sovint, quan la persona deixa la comoditat del jo material i mira d'arribar a una dimensió espiritual totalment nova, sent una sensació de confusió, desemparament i desplaçament.

El procés anomenat despertar espiritual, que implica l'abandonament del jo material per tal d'establir una connexió amb el jo interior, comporta una transformació molt important tant a nivell social com mental, físic i emocional. Si aquesta transformació arriba de manera sobtada o inesperada, habitualment la persona es perd en un mar de dubtes i d'interrogants com ara qui soc jo, cap a on vaig, què és realment la vida...

Això no obstant, aquestes sensacions no han de ser dolentes necessàriament: la confusió, de fet, resulta d'un canvi que, si el sabem portar com cal per mitjà de l'amor i la meditació, pot conferir-nos saviesa per tal de descobrir els misteris de la vida, així com pau per tal de viure amb humilitat i créixer a nivell personal.

Els 5 principals símptomes que causa el despertar espiritual

Es tracta d'un instant preciós i singular a la vida d'algú. De vegades, ens origina una confusió tan gran que ens costa adonar-nos-en. De quina manera podem dur a terme una identificació ben clara del despertar espiritual?

1. Una crisi vital per connectar

Normalment, el despertar espiritual es produeix a causa de diverses transformacions vitals que, en un primer moment, podrien semblar-nos dolentes. Ara bé, el fet de veure les transformacions vitals com a fets negatius per mitjà de l'ansietat i l'estrès no és gens encertat: si acceptes percebre'ls amb optimisme, prepararàs el terreny a la ment i al cos per al despertar espiritual.

Com que la crida cap a un estil de vida espiritual implica deixar de banda el jo material, cosa que comporta renunciar a costums i hàbits que han esdevingut la teva forma de ser, és habitual que s'iniciï un període de crisi a nivell personal.

2. Sorgeixen inquietuds noves

Tot i la crisi que es pot desencadenar al principi, la crida espiritual és un esdeveniment fantàstic i singular que transforma del tot la manera de veure la vida de la persona. D'una banda, fa que et desprenguis de tot allò que no és necessari i, de l'altra, fa que la teva ment es pugui preparar per obrir-se a viure experiències totalment noves. 

Un dels indicis més clars d'aquest canvi és el fet que apareguin preguntes noves que probablement encara no t'havies fet: qui soc realment? D'on provinc? Cap a on estic anant? Què em cal? La veritat, què és? Et trobes en una etapa de cerca de respostes al davant d'inquietuds noves. 

3. Té lloc un diàleg interior

Podràs adonar-te del teu despertar espiritual perquè tens més converses amb tu mateix/a. Un dels indicis més rellevants d'aquesta crida és el desenvolupament d'un diàleg productiu i intens amb tu mateix/a, que et serveix per examinar les teves necessitats, plantejar-te preguntes, especular amb possibles respostes i reflexionar al voltant d'inquietuds diverses. Es tracta de l'inici de la via que condueix cap a la saviesa.

Aquesta classe de comunicació nova no té lloc de manera conscient. Gairebé no te n'has adonat i has pogut arribar a la conclusió que la resposta a les teves preguntes no és a l'exterior, sinó al teu interior, i això comporta que t'hagis d'acostar a la connexió amb el jo espiritual que dus a dins.

  • Potser t'interessa: Descobreix què és el node sud dins de l'astrologia

4. El sentiment de solitud

Per tenir un sentiment de solitud no cal estar físicament sol. Mentre vius el despertar espiritual veuràs que, encara que t'envoltin diverses persones, tens aquest sentiment de solitud. De vegades això podria fer-nos sentir ansietat, tan sols a causa d'una mena d'obligació sense sentit de viure en societat de manera continuada. 

despertar
L'apassionant camí del despertar espiritual s'ha de fer en solitari | Horóscopo Mágico

 

La via cap a l'esperit és solitària, i sovint també comporta una manca de comprensió. Per tal d'establir una connexió amb el teu jo espiritual, sovint resulta indispensable fer una desconnexió amb els altres membres de la societat. Per aquest motiu, i d'una manera que gairebé és inconscient, començaràs a sentir que vols allunyar-te de la massa: es tracta d'un altre signe del despertar espiritual.

5. Signes físics: la vibració energètica 

Alguns savis van esbrinar que les persones tenim un cos ple d'energia i que, al nostre eix vertical, s'hi reparteixen un total de set punts, anomenats txakres, que actuen com a portals energètics. El darrer de tots està situat per damunt del cap, a l'exterior del cos, i s'encarrega d'establir la connexió entre l'univers i el teu ésser.

Dins del despertar espiritual, és habitual que sentim una mena de picor o formigueig a dalt de tot del crani, que de vegades és simplement una sensació de pressió: es tracta de la vibració energètica del teu txakra número set, el despertar espiritual. 

Consells i experiències sobre el despertar espiritual

Molta de la gent que ha viscut un despertar espiritual descriu aquesta experiència com un instant en què, després d'un son molt dilatat, ens despertem: estem desorientats. Aquesta primera etapa de crisi és diferent per a cadascú, però pot allargar-se durant setmanes i, fins i tot, pot durar mesos.

En aquesta època, resulta molt rellevant que connectem amb individus que estan passant per les mateixes coses, que ens ajudi un guia espiritual i que ens iniciem en les principals tècniques de relaxació i meditació. Al llarg d'aquesta fase, un gran nombre d'experiències del despertar espiritual tenen lloc per mitjà del reiki, el ioga o el retir espiritual. Igualment, algunes tècniques de l'estil del 'tapping' poden permetre'ns suportar més bé els símptomes associats amb aquest despertar.

espiritual
Per tal d'arribar al teu jo interior, sovint et cal la il·luminació dels guies espirituals | Horóscopo Mágico

 

Molts testimonis de la gent que ha passat per un despertar espiritual inclouen l'aparició de preguntes, perspectives i interessos totalment nous. Tot adopta una dimensió diferent, es reformulen les prioritats, hi ha canvis a la vida familiar, als vincles sentimentals, a l'àmbit laboral i, de manera general, a nivell de les relacions amb l'altra gent.

Ara bé, qualsevol experiència del despertar espiritual fa èmfasi en una sensació d'alliberament: d'alliberament dels llastres del nostre passat i de l'angoixa que ens provoca el futur, a favor d'un canvi dins del present i de deixar de banda les coses que ja no són necessàries per a nosaltres. En resum: es tracta d'una revelació autèntica.

  • Et recomanem: Què són els txakres i quin significat tenen?

Comentaris

envia el comentari