Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un terratrèmol de 2,6 sacseja el Pallars Sobirà de matinada

El sisme ha tingut lloc a les 02:51h amb epicentre al municipi de Soriguera i no ha provocat danys, tot i que ha estat lleugerament percebut per part de la població

Un nou terratrèmol de 2,6 graus a l’escala de Richter ha sacsejat el Pirineu aquest dijous a la matinada.  Aquesta vegada, el sisme s’ha situat al Pallars Sobirà, amb epicentre al municipi de Soriguera,  i s’ha deixat sentir a les 02:51h de la passada nit sense provocar danys, tot i que ha estat percebut per la població, segons informa l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

En concret, el terratrèmol s’ha situat a tan sols dos quilòmetres de profunditat a la zona de l’epicentre, cosa que explicaria que, malgrat la molt baixa magnitud del sisme, hagi estat percebut per una part de la població de la zona del Pallars, tot i que com que s’ha produït de matinada molta gent ni se n’haurà adonat.

Amb el precedent del terratrèmol de 4,2 de l’abril

El precedent més clar és el terratrèmol de 4,2 graus a l’escala de Richter que es va registrar a principis d’abril a l’Alt Urgell i que es va deixar sentir amb força en aquesta zona amb tremolors que van arribar a la mateixa Àrea Metropolitana de Barcelona i al Camp de Tarragona, on molta gent va veure trontollar casa seva.

En aquella ocasió tampoc es van registrar danys, però el moviment de terres va sacsejar amb ganes aquesta zona del Pirineu i els edificis de grans ciutats, com ara Barcelona, van veure tremolar cadires, televisions o copes de les vitrines, amb un gran ensurt entre la població que va generar molt rebombori a les xarxes socials. Aquell sisme va tenir més d’un centenar de rèpliques, la majoria de les quals no van ser percebudes. Val a dir que la zona del Pirineu és molt propensa a patir terratrèmols per les característiques geològiques de la zona, la majoria dels quals són de baixa intensitat i no provoquen danys.