Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Possible contagiat de coronavirus de Wuhan en un aeroport xinès el gener de 2020

Risc d'una passatgera contagiada pel coronavirus en un vol amb destinació Barcelona

La dona provenia de la zona de la Xina afectada per l'epidèmia, que ja s'ha cobrat 17 vides

Possible contagiat de coronavirus de Wuhan en un aeroport xinès el gener de 2020
Les autoritats xineses mantenen en quarantena a 21 milions de ciutadans | Twitter | @xinyanyu

Evitada la possible arribada d'una persona contagiada amb el coronavirus de Wuhan a Catalunya. Un vol procedent de Xangai amb destinació Barcelona s'ha desviat cap a Amsterdam (Holanda) per l'amenaça d'una passatgera que procedia de la zona de la Xina afectada per l'epidèmia que ja s'ha cobrat 17 vides. La dona presentava febre, principal símptoma de la malaltia que amenaça el món.

Aquest dijous, davant el dubte, la tripulació de l'avió feia una parada a Amsterdam per comprovar si realment la passatgera estava infectada pel coronavirus, segons ha explicat Cadena Ser.

El vol ha aterrat finalment a Barcelona

El canvi de rumb del vol s'ha aprofitat per fer proves no només al possible cas de coronavirus, sinó a tots els passatgers, comprovant amb una càmera tèrmica la seva temperatura corporal. Un cop confirmat que cap persona tenia febre excepte la dona, descartant també que aquesta presentés el temut coronavirus, l'avió ha continuat el seu recorregut en direcció Barcelona.

Sanitat confirma que no està contagiada

La dona i tots els passatgers, rebuts al Prat pel personal de Sanitat, han passat un nou reconeixement mèdic i el ministeri ha descartat oficialment aquest divendres que la dona presenti el coronavirus.

Tot sobre el coronavirus de Wuhan

Tot i que la probabilitat que l'amenaça sanitària arribi a l'Estat és «baixa», Espanya prepara un protocol d'actuació en cas que el coronavirus traspassi les nostres fronteres. Les xifres espanten: 17 morts, més de 400 contagiats i diversos casos confirmats fora de la Xina, en països asiàtics i, un d'ells, als Estats Units.

Les autoritats xineses mantenen  la ciutat de Wuhan, focus de la malaltia i voltants, hermètica i amb 21 milions de persones en quarantena, i aeroports de tot el món han pres mesures per detectar qualsevol amenaça de contagi. T'expliquem tot el que se sap sobre el coronavirus, que es transmet entre humans i presenta símptomes similars a la grip. L'OMS, per la seva banda, valora declarar l'estat d'Emergència Internacional de salut davant una possible pandèmia

També et pot interessar...