Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Porta a 'Crims'

L'impactant detall del 'Crims' de dilluns que ningú va veure i que TV3 no ha explicat

Un detall sorprenent en l'emissió del cas de l'assassinat de la Montse Méndez i l'Anne Strande

Les nits de dilluns són de 'Crims', el programa de true crime presentat pel periodista Carles Porta. Ahir vam conèixer la segona part del cas Girona/Madrid, en el qual va sortir a la llum el devastador final de la Montse Méndez i l'Anne Strande i, per fi, vam poder posar cara al salvatge assassí d'ambdues dones, en Dave Verbist.

L'Anne, era una noia danesa de 27 anys que el juny de l'any 2014 feia pocs dies que es trobava a Madrid per feina. Malauradament, el seu camí es va creuar amb un monstre. Verbist treballava en una agència d'habitatges turístics a la capital espanyola i l'Anne, s'allotjava en un d'aquests domicilis a ple centre de Madrid, al carrer Barcelona.

D'aquesta manera, el seu assassí, tenia accés a una còpia de les claus del domicili on dormia la noia. Tal com expliquen agents de la Policia Nacional, Verbist va sortir de festa aquella nit. Va consumir alcohol i cocaïna, es va dirigir a casa seva on va agafar un cable i, tot seguit, va entrar al pis on es trobava la noia de només 27 anys.

Ella dormia i ell, aprofitant la vulnerabilitat de la seva víctima, se li va tirar a sobre i, a sang freda, la va ofegar amb el cable que duia a sobre. Posteriorment, va provocar un incendi a l'habitació on va cometre la matança per destruir tota mena de proves i va tornar al seu domicili, el qual compartia amb la seva xicota, com si no hagués passat res.

Va repartir el cos de la Montse per tot Girona

Set mesos abans, l'octubre de 2013, coincidint amb les Fires de Sant Narcís de Girona, la Montse Méndez va ser brutalment assassinada i posteriorment mutilada pel mateix monstre. La dona de 40 anys passava per un local quan es va creuar la mirada amb Verbist i el seu company, en Doramas, els quals estaven jugan a billar.

Segons la declaració de l'assassí, la Montse va entrar a l'establiment a prendre alguna cosa amb ells. Unes afirmacions que mai sabrem si són certes, ja que les paraules d'aquesta persona, per anomenar-lo d'alguna manera, són si més no qüestionables. La nit va continuar i, finalment, la Montse va acabar a casa dels dos nois.

Una casa que es va convertir en la seva tomba, ja que mai més va poder tornar a veure la llum del sol. La causa de la mort de la mare de la Nékora, no es va poder determinar, ja que en Verbist va esquarterar el seu cos i el va repartir en diferents zones boscoses de Girona perquè no el trobessin.

Dave Verbist i Doramas
A l'esquerra en Dave Verbist, a la dreta en Doramas. | TV3

Una ridícula pena

En el judici per la mort de la Montse Méndez, la pena que va rebre el seu assassí va ser ridícula. Setze anys de presó per haver matat a sang freda una dona, haver tallat a trossos el seu cos i haver-lo amagat per dificultar la investigació de la policia.

El més sorprenent de tot plegat, va ser que en Doramas no va trepitjar cap centre penitenciari. Acusat de còmplice, ja que tot i no haver mort la Montse, va encobrir el seu assassinat i podria haver ajudat al seu amic a amagar el cadàver.

Detall impactant

Un usuari de Twitter, s'ha fixat que en l'emissió del 'Crims' d'ahir, en la part que apareix el judici, l'assassí de la Montse i l'Anne porta un tatuatge amb el nom del seu suposat còmplice: «Doramas». 

Pot ser que es tracti d'un detall sense importància fruit de l'amistat entre els dos homes o es podria tractar de quelcom més revelador. Tot i les hipòtesis que en podríem treure, el cert és que no ho sabrem mai.

El que sí que podem afirmar és que en Dave Verbist va ser condemnat a tan sols 16 anys de presó per haver matat a sang freda una persona, la qual era mare de dues noies, i en Doramas fa el seu dia a dia en llibertat, ja que la justícia així ho va determinar.