Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un cartell de possibles inundacions a Salou.

Alerta dels meteoròlegs per l'arribada del temporal Denise: passarà per Catalunya

Alerta de l'AEMET pel temporal que arribarà a l'Estat espanyol en els propers dies: Catalunya, també afectada

Arriba el fred i arriben els temporals. Van de la maneta, és inevitable i es repeteix any rere any. El proper temporal que arribarà a terres catalanes ja té nom: Denise. La borrasca, formada el passat dilluns a Espanya, farà que el proper dimecres, 23 de novembre, sigui d'allò més complicat en diferents zones de l'Estat. 

I sí, també afectarà Catalunya. Segons l'AEMET, la zona de Lleida i del Pirineu seran les principals afectades pel temporal Denise a Catalunya i viuran importants episodis de ventades, pluges i un fort descens de les temperatures. Al Pirineu, de fet, es traduïrà amb nevades intenses a les comarques de la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça

Dimarts de mínimes

Aquest dimarts, 22 de novembre, ja es comença a notar el canvi de temps. Ja ve des de dilluns, quan es va formar una borrasca a la Mediterrània que va provocar forts vents i un intens temporal marítim.

Aquest dimarts vivim el dia més fred de la setmana, amb mínimes de grau en algunes zones. L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha fet un avís per dimecres.

A les properes hores es preveuen pluges intenses i ratxes de vent de fins a 70 quilòmetres per hora. Una tempesta perfecta de borrasques que deixarà un temporal de pluja i vent amb una alerta clara de l'AEMET. S'acosta una situació incerta a l'Estat (i també a les zones de Lleida i del Pirineu), que ha fet activar l'alerta groga i taronja.

Imatge de fortes ventades a Lloret de Mar.
El vent, absolut protagonista del dia d'avui. | EP

Dia d'intenses ventades a Catalunya

Els Bombers han atès 91 serveis per les ventades entre les 20 hores de dilluns i les 13 de dimarts. La majoria d'incidències han estat per retirar arbres o branques caigudes, elements inestables de façanes i també per revisar pals i cablejat elèctric.

La majoria de serveis s’han efectuat a la regió d’emergències de Tarragona (35) i a la metropolitana sud (21). A la metropolitana nord se n’han fet 18, i a l’Ebre, nou. A moltes zones del país s’han superat els 72 km/h i al sud i a alta muntanya els 100. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 112 trucades per vent fins a les 10 hores. Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Ventcat.