Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de fons de la porta entreabrieta d'una casa i una altra imatge d'un cotxe de la Policia Nacional

El detall que pots veure a la porta de casa teva i t'ha d'alertar: avís de la Policia

Si veus aquest objecte a la teva porta, truca ràpidament a la Policia

La policia sempre està alerta de les malifetes dels delinqüents al nostre país. Uns individus que intenten ja sigui robar els nostres diners o bé entrar a casa nostra a prendre'ns els diners i els objectes de valor que puguin.

Durant les últimes hores, la Policia Nacional ha posat el focus en un nou mètode que utilitzen els delinqüents per robar a casa nostra. I no és altre que entrant en aquesta deixant abans uns testimonis a la porta per fer-los el 'treball' molt més fàcil.

Amb tot, hem sabut que la policia va detenir a València dos homes d'origen georgià, de 26 i 30 anys. Tots dos són els presumptes autors d'un delicte de robatori amb força.

Van ser enxampats després de sortir corrents d'una finca amb alguns estris que es fan servir per robar així a les cases. En aquest cas, se'ls van intervenir dos mocadors, dos jocs de claus i un pot de cola.

Si trobes això a la porta de casa teva, podrien robar-te aviat

Tot va passar dijous a la matinada quan dos agents que patrullaven van veure que els individus sortien de la finca de veïns. Tan aviat com tots dos es van adonar de la presència dels agents, van començar a actuar estranyament.

Muntatge d´un edifici de pisos exterior i una dona sorpresa
Ves amb compte perquè podrien robar-te si trobes aquest objecte a la porta | Getty Images, Pexels

Van fer la volta a la direcció on es dirigien i van començar a caminar ràpid. Van actuar així perquè els agents els van fer parar per identificar-se i, després de registrar-los, van trobar els estris esmentats. Per si no n'hi hagués prou, un d'aquests homes tenia els dits tacats de cola.

En aquell moment, els agents van pensar que podien haver estat posant testimonis a les portes per comprovar si hi havia gent dins de casa i que fos més fàcil la seva comesa per entrar i robar dins.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La Policia llança un avís si veus aquest detall a la porta de casa teva

Amb aquestes indagacions, els agents van registrar totes les portes dels habitatges, i la veritat és que van veure taques de cola en sis. Així, van detenir els sospitosos com a presumptes autors del delicte de robatori amb força i van passar immediatament a disposició judicial.

Cal ressenyar que un dels detinguts tenia antecedents policials. A més, a les xarxes socials, la Policia Nacional també va alertar d'un vídeo d'aquestes pràctiques de posar un testimoni a les portes per posteriorment entrar a les cases a robar. Ho feia a través del seu compte oficial de X (antiga xarxa social Twitter).

Muntatge amb l´interior d´una casa i un cercle amb un lladre vestit amb roba negra i la cara tapada
Els lladres saben molt bé quina estratègia seguir per robar-te a casa | Pexels, Industrial Photograph

Entre els consells que sempre ofereixen els agents de Policia, hi ha tancar amb clau després d'anar-se'n de casa i tirar el forrellat. Sobretot és recomanable fer-ho perquè altres no puguin entrar als habitatges amb el mètode de la relliscada. Parlem de ficar una peça plàstica davant el marc de la porta i la relliscada del pany.

Segueix aquests consells per evitar ser robat a casa teva

Pel que fa als panys a utilitzar a les portes de la casa, és recomanable que es faci servir el sistema 'antibumping'. Amb tot, l'accés a l'habitatge serà molt més complicat per als lladres que usen aquest tipus de tècniques per entrar i intentar prendre'ns-ho tot.

Un altre consell a seguir és que si s'observa que hi ha gent estranya als voltants de l'habitatge, cal trucar ràpidament a la policia al 091.

A més, cal trucar igualment a la Policia si s'escolten sorolls en habitatges buits o d'aquells propietaris que se n'han anat de vacances. Alhora, cal tenir molta cura i no deixar entrar a l'edifici persones desconegudes.