YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Margarita del Val assenyala el detall ignorat d'AstraZeneca: «Saben què ha passat»

La viròloga ha insistit que, en cas d'haver-hi un perill real, els vaccins haurien estat retirats del mercat per sempre

La viròloga Margarita del Val en una imatge d'arxiu
La viròloga ha insistit que, en cas d'haver-hi un perill real, els vaccins haurien estat retirats del mercat per sempre | EP

Les vacunes d'AstraZeneca estan en el punt de mira després que algunes persones que van rebre la seva dosi hagin presentat suposats casos de trombes. Els dubtes sorgits al voltant del vaccí han fet reaccionar la viròloga espanyola Margarita del Val, qui ha volgut treure importància als incidents detectats, assenyalant que són «dràsticament inferiors» als que les persones pateixen de manera habitual. 

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

De la mateixa manera, la investigadora del CSIC també ha volgut aclarir que, si la vacuna presentés un risc real per a la població, ja hauria estat retirada del mercat. «Se sap quantes trombes acostumen a haver-hi de quina mena hi ha a la població, i quan es comparen els casos es veu que és un nombre molt inferior», ha destacat.

La viròloga defensa que les agències especialitzades «són de fiar»

Margarita del Val assegura que ella mateixa «confia molt en dues fonts: l'Agència Europea del Medicament i Dinamarca», i cap de les dues ha decidit, per ara, suspendre el procés de vacunació. De la mateixa manera, l'experta assegura que les agències continuen investigant els riscos de la vacuna i «no només esperen que els arribin les notificacions».

Precisament aquesta és la raó per la qual segueix defensant que se segueixi administrant la vacuna d'AstraZeneca: les agències del medicament «no troben cap raó perquè s'hagi de suspendre la vacunació». Com a exemple posa Dinamarca, assenyalant que, tot i ser el lloc on s'han detectat casos de trombes en alguns pacients, «l'agència danesa tampoc ha dit que calgui suspendre res, ha estat una decisió política». «Quan les agències diguin que sí que hi ha algun risc, immediatament se suspendrà la vacunació. Les agències són de fiar», ha destacat.

Margarita del Val confia en AstraZeneca: «Jo em vacunaria»

La viròloga i investigadora del CSIC reitera que les agències continuen investigant els efectes secundaris i conseqüències de les vacunes, i aposta per continuar aplicant les dosis i no retirar-les, ja que «durant aquest temps que s'està retardant la vacunació el risc és superior perquè t'estàs exposant a la infecció». La viròloga coincideix amb la majoria d'experts i aposta per les vacunes com la principal solució per posar fi a aquesta pandèmia.

La investigadora assenyala cap a Dinamarca com a exemple de país en què el sistema de salut està més que preparat per a detectar aquest tipus de casos i actuar-hi: «Des de fa molt temps té un sistema de salut que estudia absolutament totes les incidències que tenen les persones des que neixen; ho tenen tot en una targeta que fa dècades que funciona. Ells saben el que està passant i no han decidit suspendre», ha assegurat.

De la mateixa manera, la viròloga confia totalment en la vacuna d'AstraZeneca: «Els beneficis són molt superiors als riscos. Jo em vacunaria». I és que del Val recorda que en anteriors ocasions no hi ha hagut cap problema en retirar una vacuna de mercat, molt abans de l'arribada de la pandèmia actual. «Hi ha hagut vacunes, fa uns anys, que van començar a presentar un parell de problemes i s'han retirat i no han tornat mai més al mercat. Aquestes vacunes ja no existeixen», ha destacat. 


Comentaris

envia el comentari