Detecten carn de porc infectada amb la pesta porcina procedent d'Espanya

Macedònia del Nord ha confiscat 21 tones de porc espanyol per la malaltia

Porc pesta porcina
Troben carn de porc espanyola infectada amb la pesta porcina   | EFE

Diversos funcionaris de duanes i veterinaris de Macedònia del Nord han confiscat 21 tones i 312 quilograms de carn de porc procedent d'Espanya per estar infectada amb la pesta porcina africana. L'Agència Alimentària i Veterinària de Macedònia ha informat aquest dijous que la carn va ser confiscada a la frontera entre Macedònia del Nord i Bulgària, concretament a la muntanya Deve Bair, evitant d'aquesta manera que entrés al mercat domèstic, tal i com ha informat l'agència EFE.

«La carn confiscada ja no és un risc per als ciutadans» expressa als mitjans el director de l'Agència, Zoran Atanasov, «no s'ha permès la seva entrada al país. Ha estat examinada i serà destruïda» assegura. A més, també destaca que la Unió Europea i l'Organització Mundial de la Salut seran informades al respecte.

Evitar el contagi, a tota costa

Tot i que per al moment no hi ha hagut cap cas d'infecció per la pesta porcina en el país en qüestió, les autoritats locals van llançar una iniciativa el passat agost a escala nacional per reduir la sobrepoblació de porcs senglars, la qual és tres vegades la xifra considerada sostenible al país per evitar la contaminació per la malaltia. L'objectiu és prevenir, per sobre de tot, que la malaltia s'estengui arreu del país i per les regions dels Balcans, després que es detectessin alguns casos a Bulgària i Sèrbia. 

També et pot interessar...


Comentaris
Joan
Aquesta noticia és simplement mentida. No hi ha cap medi internacional que ho referenciï. Sou uns impresentables.
Xavi
Es fals i tots els mitjans s"han afenyat a escampar-ho

envia el comentari