Imatge de l'accident d'avioneta a l'Alta Cerdanya

Les víctimes de l'accident aeri de Bonastre, veïns de Cambrils i Sabadell

El cambrilenc, de 40 anys, era l'instructor de vol | Un jove sabadellenc de 27 anys, l'altra víctima mortal

Dues persones han perdut la vida en un accident aeri al terme municipal de Bonastre, al Baix Penedès,  ben a prop del Mas Gatell, a uns 800 metres del quilòmetre 10,5 de la T-202. Es tracta d'un veí de Cambrils, instructor de vol, de 40 anys, i un jove de Sabadell, aprenent de pilot, de 27, de l'escola Aero Link Flight Academy, amb seu a l'aeroport de Sabadell. 

Segons ha pogut saber  TarragonaDigital, l'avioneta, en la qual viatjaven feia un vol de pràctiques entre la cocapital del Vallès Occidental i Reus, quan hauria perdut la comunicació —a 20.56 hores— amb  l'Aeroport de Reus, lloc de destí del trajecte.

L'aparell s'estavella contra un mur

Com que no donaven senyals de vida durant diversos minuts, des de l'aeròdrom del Baix Camp s'ha activat el dispositiu per aquests casos i, posteriorment, els cossos de Bombers i de Mossos d'Esquadra han iniciat la recerca de l'aparell.

A les 22.47 hores, s'ha localitzat l'avioneta i els dos ocupants sense vida al municipi de Bonastre, lloc dels fets. L'aparell, precisament, s'ha estavellat contra el mur perimetral de la finca del Mas Gatell. Tal com ha confirmat Ester Bartra, alcaldessa del municipi, a aquest mitjà, les víctimes són l'instructor de vol i un aprenent.

Imatge dels agents de la brigada d'investigació dels Mossos d'Esquadra treballant al punt on s'ha estavellat l'avioneta
Imatge dels agents de la brigada d'investigació dels Mossos d'Esquadra treballant al punt on s'ha estavellat l'avioneta. | ACN

 

Els Mossos n'investiguen les causes

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos, en coordinació amb la Comissió d'Investigació d'Incidents Aeris d'Aviació Civil, investiga les causes de l'accident.

Les víctimes de l'accident eren instructor i aprenent de vol.
Les víctimes de l'accident eren instructor i aprenent de vol. | Toni Cabanillas

 

Ampli dispositiu de recerca

En l'operatiu hi han treballat els Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Salvament Marítim, Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil.