Detecten un nou brot de coronavirus en una fàbrica de Mercedes a Espanya

Els empleats que han donat positiu ja es troben aïllats en els seus domicilis

Imatge d'arxiu d'un sanitari
Com a mínim hi ha tres positius | ACN

Almenys tres treballadors han donat positiu per coronavirus a la fàbrica que Mercedes té a Vitòria. Un total de 5.000 persones treballen en la fàbrica on s'ha detectat el brot. Segons avança el mitjà 'El Correo', els tres treballadors que han donat positiu forment part de la línia de producció i ja es troben aïllats a casa seva.

No obstant això, 'elDiario' ha explicat que, segons fonts internes de Mercedes a Vitòria, a part d'aquests tres positius, també s'haurien detectat diversos casos en diferents seccions de l'empresa automobilística.

El mateix mitjà afirma que des de la companyia ja s'està realitzant un protocol sanitari on s'estan fent proves PCR als empleats que hagin tingut contacte amb els positius. S'espera a saber-ne els resultats per saber quines mesures hauran de prendre. Per la seva part, Mercedes no ha publicat cap informació sobre el brot, ni sobre canvis en la seva producció a Vitòria.

Els brots a Euskadi

Ahir es registraven fins a 166 nous positius per coronavirus, i la majoria són de Biscaia. De les 4.323 proves PCR fetes, 166 van sortir positives, segons ha informat el Departament de Salut. 107 corresponen a persones de Biscaia, 46 de Guipúscoa i 12 d'Àlaba. Hi ha un altre positiu que es troba fora d'Euskadi.

És per això que des del Departament de Salut se segueix insistint en el fet que calen extremar-se les mesures de protecció, sobretot, l'ús de mascareta i la rentada de mans. També s'insisteix a la població que «s'han d'evitar situacions de risc de transmissió, com ara reunions, celebracions, agrupacions de persones i, en general, qualsevol situació en què no sigui possible mantenir la distància de seguretat».

A més, i com ja ve avisant des de fa setmanes, han volgut recordar la importància de quedar-se a casa i trucar al centre mèdic per avisar  en cas de tenir símptomes de  coronavirus.


Comentaris

envia el comentari