Trilla recomana als més vulnerables vacunar-se de la grip per «protegir el sistema sanitari»

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic dubta que la vacuna estigui llesta enguany

Imatge d'una carpa de suport al carrer per la crisi del coronavirus
Antoni Trilla ha recomanat a les persones vulnerables que es vacunin de la grip | Catalunya Diari

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha recomanat a les persones més vulnerables que es vacunin de la grip per evitar col·lapsar els hospitals amb una doble epidèmia, la de grip i la de coronavirus. «Si ens estalviem un percentatge alt de gent que no agafi la grip, anirem tots millor», ha dit Trilla en una entrevista a l''ARA'.

Segons el doctor, les persones de més de 60 anys, el personal sanitari i les embarassades s'haurien de vacunar «per protegir-se ells i protegir el sistema sanitari». Preguntat per la vacuna contra la covid-19, i en concret sobre els estudis d'Oxford, Trilla ha dit que «la velocitat és extraordinària» i que ja s'estan fent «els envasos per a un producte que encara no s'ha fabricat».

«Aquesta tardor no hi haurà vacuna, la tardor del 2021 és probable que la pugui tenir almenys la població més vulnerable, i el 2022 jo espero que sí, que estigui disponible per a tothom», ha dit el cap d'Epidemiologia del Clínic. El doctor ha recomanat fer «un estiu minimalista» amb «família i tranquil·litat». «Si hem d'anar a veure amics, si us plau, distància física, mascaretes, res de trobades multitudinàries, i a l'exterior sempre que es pugui», ha demanat.

El govern espanyol assegura que ens trobem «en un escenari de control»

El govern espanyol ha defensat que «Espanya està en un escenari de control» després que el Regne Unit hagi decidit imposar una quarantena als viatgers provinents d'Espanya. La ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, ha volgut enviar aquest missatge a l'exterior a través de diverses agències informatives en les quals ha assegurat que els brots de Lleida, Barcelona i Saragossa «seran controlats pròximament».

González Laya ha destacat que «la pressió hospitalària es manté baixa», que «els llits dels aguts estan per sota dels 1.500 pacients» i que els dels crítics estan al voltant dels 160. De fet, segons la ministra, ja «estava previst que apareixerien brots i s'estan detectant precoçment i controlant».

El govern de Sánchez ha destacat que en els darrers set dies han mort 10 persones per la Covid-19 i que s'han fet més de 4 milions de PCR arreu de l'Estat. A més, ha afegit que més de la meitat dels nous casos de coronavirus detectats són asimptomàtics, cosa que, a parer seu, «demostra la feina de cribratge que s'està fent».


Comentaris

envia el comentari