Expertos descubren medicamento coronavirus

El Regne Unit imposa una quarantena a tots els viatgers que tornin d'Espanya

Aquestes mesures han suposat «un cop molt fort» per al sector turístic

Anglaterra ha decretat que a partir de demà, totes aquelles persones que tornin d'un viatge d'Espanya hauran de passar una quarantena de 14 dies, segons informacions de la BBC.

Aquesta mesura entrarà en vigor a partir d'aquest diumenge, a primera hora del matí, i el govern liderat pel primer ministre britànic,  Boris Johnson, l'anunciarà en les pròximes hores. Es tracta d'una decisió que s'ha pres després de  l'augment significatiu de contagis que ha registrat Espanya durant aquests últims dies.

Es tracta d'una mesura que el govern del Regne Unit ja havia aprovat a mitjans de juny. Llavors es va decretar la imposició d'una quarantena per a viatgers britànics que tornaven al país però, després de les pressions del sector turístic i de l'aviació, l'Executiu i les autoritats regionals van decidir modificar les mesures i es van aprovar unes llistes de països de destinació que quedaven exempts de complir aquesta quarantena.

No és l'únic país que ha decidit prendre aquestes mesures respecte a Espanya

Aquesta no és la primera mesura que imposa un país després de l'augment de contagis a Espanya. De fet, la decisió del Regne Unit arriba després que el govern de França decidís aquest passat divendres recomanar als ciutadans francesos que evitin viatjar a Catalunya per l'elevat nombre de contagis registrats en aquesta comunitat autònoma que connecta amb el territori gal.

A partir d'aquesta passada mitjanit, s'ha imposat una quarantena per a tots aquells viatgers que procedeixin del nostre país i que van a Noruega a causa del mateix motiu. Es tracta d'una mesura que el govern noruec ja havia anunciat.

Per la seva part, Bèlgica ha ordenat als ciutadans que no viatgin a Lleida i Osca -on hi ha localitzats dos dels brots més preocupants de moment- llevat que sigui estrictament necessari. En cas que algú hagi de viatjar es veurà obligat a passar una prova diagnòstica i un aïllament quan torni al país.

Totes aquestes noves mesuren que estan imposant cada vegada més països als viatgers que visitin Espanya i Catalunya estan suposant «un cop molt fort» per al sector turístic, segons ha manifestat la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón.