Desenvolupen la primera mascareta que neutralitza el coronavirus

Si bé està a la venda des d'abril, ha estat ara quan els experts han confirmat els seus beneficis al 100%

Dona amb una màscara blava
A França ja havia testat amb èxit les seves característiques antimicrobianes | Pixabay

Una col·laboració entre diverses empreses i centres científics i acadèmics portuguesos ha permès desenvolupar unamascareta que inactiva el virus que causa la Covid-19, avalada per l'Institut de Medicina Molecular João Lobo Antunes de Lisboa (IMM). La mascareta, anomenada MOxATech, ja està a la venda des d'abril, però la seva capacitat d'inactivar el virus només ha estat ara confirmada per una sèrie de tests realitzats per l'IMM, han informat avui en un comunicat les entitats que integren el projecte.

Aquest equip de protecció, que compta amb un revestiment que neutralitza el virus quan entra en contacte amb ell, ha estat desenvolupat gràcies a la col·laboració entre el fabricant tèxtil Adalberto, l'empresa MO, Sonae Fashion, el centre tecnològic CITEVE, l'IMM i la Universidade do Minho.

Les proves realitzades «han demostrat una eficaç inactivació» del virus de la Covid-19

El viròleg de l'IMM Pere Avencs, que va coordinar els tests, va assegurar que les proves realitzades «han demostrat una eficaç inactivació de la SARS-CoV-2 fins i tot després de 50 rentades, observant-se una reducció viral de el 99% després d'una hora de contacte amb el teixit». Per posar a prova la seva eficàcia, es va analitzar el teixit després d'estar en contacte amb una solució que conté una determinada quantitat de virus, per mesurar la seva viabilitat al llarg del temps.

Abans que l'IMM confirmés la seva eficàcia per inactivar el virus de la Covid-19, l'Institut Pasteur de Lille, a França ja havia testat amb èxit les seves característiques antimicrobianes contra el virus H1N1, el Corona-type i el rotavirus. La mascareta, desenvolupada amb un teixit tècnic que integra diverses capes diferents, impermeable i reutilitzable, també compta amb una certificació de la Direction Générale des Entreprises francesa que acredita una retenció de partícules del 96%, fins i tot després de 50 rentades.

Tot i que ara estan a la venda només a les botigues de la marca portuguesa MO, disponibles per a tota la Unió Europea, el projecte va ser obert a la comunitat perquè altres marques a Portugal i a l'exterior puguin distribuir-les.


Comentaris

envia el comentari