«Si ens tanquen els bars, farem 'botellons'», la reacció d'alguns joves a les noves restriccions

Tot i el tancament de pubs i discoteques els joves han continuat amb les festes a la Vila Olímpica

Imatge de gent ballant en una festa d'una discoteca
Pubs i discoteques han hagut de tancar des d'aquest passat divendres | Unsplash | Sarthak Navjivan

Aquest cap de setmana s'ha decretat el tancament de pubs i discoteques a Catalunya, tal com s'ha fet a Aragó i Múrcia, per frenar els contagis de coronavirus que s'estan produint. De fet, hi ha 'toc de quedada' a mitjanit per a terrasses, restaurats i bars de l'àrea metropolitana de Barcelona. Unes restriccions que també han afectat la VilaOlímpica, una de les zones de discoteques amb més visites de la ciutat comtal.

Les restriccions als locals d'ocinocturn d'aquesta zona però no han impedit que la nit de divendres continués ben viva i és que al costat de discoteques i bars, tancats, s'han format grups de persones que han volgut gaudir de la nit i que patrulles de policia han hagut de separar.

Diversos grups de persones s'han reunit per ballar i beure al carrer, tot i estar els locals tancats, i ho han fet sense complir amb la distància de seguretat i sense utilitzar mascaretes.

'Botellons' a la platja

La festa però no ha acabat a allí i és que els joves també han utilitzat la platja com a punt de trobada i zona on continuar amb la festa. Un jove assegurava a 'NIUSDiario': «Si ens tanquen els bars, farem 'botellón'» mentre que el seu company explicava que «allí dalt hi ha patrulles. Si volguessin que paréssim, baixarien a aquí».

Són molts aquells que estan a favor d'aquestes noves prohibicions tot i que lamenten que si no es controlen aquestes 'noves formes d'ocinocturn' els contagis seguiran sense poder-se controlar. Dues infermeres assenyalaven al mitjà citat que «té tot el sentit del món tancar les discoteques» malgrat que lamenten el panorama que hi ha durant la nit a la Vila Olímpica: «Diuen que multen però aquí no hi ha cap mena de control, ni en els bars oberts, ni a la platja».

D'altra banda, els propietaris dels locals d'oci lamenten el tancament de pubs i discoteques tot manifestant que «és una ruïna». «Nosaltres seguim les mesures al peu de la lletra, perquè és el que s'ha de fer, però no sé com sortirem d'aquesta» explicava el propietari de la discoteca Shoko, Jordi Capdevila a 'NIUSDiario'. En aquest sentit, un treballador d'una altra discoteca es queixa que el tancament de discoteques no evitarà els 'botellons' dels joves i afegia que «no té sentit perquè, en els locals, s'ha treballat per complir les mesures establertes».


Comentaris

envia el comentari