Bany de realitat sobre les restriccions en ple estiu: «La pobresa pot ser pitjor que el virus»

El secretari general de PIMEC defensa la reobertura dels gimnasos: «És compatible amb la seguretat»

Un treballador recollint una terrassa buida a Catalunya
Antoni Cañete ha advertit que «la pobresa pot ser pitjor que el virus» | cedida

El secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, ha expressat la «solidaritat i indignació» de la patronal amb les mesures que restringeixen l'activitat del sector esportiu, com els gimnasos, i que el Govern s'ha obert a revisar la setmana vinent. «És compatible la seguretat amb l'activitat», ha dit Cañete en una piulada. «La pobresa pot ser pitjor que el virus. Demano que es gestioni amb claredat la situació», ha afirmat, utilitzant l'etiqueta 'Esport és Salut'.

La Generalitat deixa la porta oberta a reobrir els gimnasos i cinemes

El Govern ha obert la porta a revisar en breu les restriccions a gimnasos, cinemes i teatres a Barcelona, primera corona metropolitana i altres municipis afectats pels rebrots de coronavirus. «El Procicat aquesta propera setmana revisarà la resolució aprovada el 13 de juliol, on hi ha aquestes activitats. Després de vuit dies es podrà adaptar a l'evolució de la pandèmia i també a les necessitats en àmbits com la cultura i l'esport», ha assegurat el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez.

Unanimitat a favor del tancament de l'oci nocturn pels contagis 

En paral·lel, la reunió de la Generalitat amb els alcaldes metropolitans ha servit per avalar el tancament total de l'oci nocturn i dels bars i restaurants a mitjanit: «Hi ha hagut consens total. Era una mesura necessària», ha comentat Fernàndez.

«Són espais on els contagis eren més alts, especialment entre la gent jove. I on el compliment de les mesures de distanciament era més difícil», ha continuat el delegat del Govern a Barcelona, que ha insistit que tant la Generalitat com els consistoris metropolitans han coincidit a valorar com una «mesura adient» el tancament de l'oci nocturn i també de bars, restaurants i guinguetes de platja a les 00.00 hores.

«Vull agrair igualment la bona col·laboració, predisposició i entesa dels municipis ja que a partir d'avui entrem en una setmana clau», ha constatat Fernàndez. «La situació a l'àmbit metropolità és molt exigent, complexa i requeria de mesures excepcionals per trencar les cadenes de transmissió i reduir els contagis de covid-19», ha apuntat el delegat del Govern.


Comentaris

envia el comentari