Bèlgica prohibeix als seus ciutadans viatjar a Lleida pels brots de coronavirus

La mesura també s'aplica en el cas d'Osca, i regions del Regne Unit i Portugal

Imatge del control a la frontera de la Jonquera amb França
Bèlgica ha prohibit als seus ciutadans viatjar a Lleida a causa del coronavirus | Catalunya Diari

Bèlgica prohibeix als seus ciutadans visitar Lleida i Osca, segons ha informat el ministeri d'Exteriors del país, que inclou aquestes dues demarcacions en una llista on també inclou diverses regions de Portugal i Leicester, al Regne Unit. A més, qualsevol ciutadà provinent de Lleida s'ha de fer obligatòriament un test PCR i ha de complir amb una quarantena de 14 dies en arribar a Bèlgica.

El test i la quarantena es recomanen, tot i que no s'exigeixen, en cas de tornar d'altres zones de Catalunya. La decisió dels belgues se suma a la recomanació del primer ministre francès de no viatjar a Catalunya per la crisi de la Covid-19. Noruega també imposa quarantena als provinents de l'Estat espanyol.

El vicepresident Aragonès defensa que Catalunya és destí segur

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, diu que estan «en diàleg» amb les autoritats franceses, i els han ofert «tota la informació» en relació als brots apareguts les darreres setmanes a Catalunya. Després que el primer ministre francès, Jean Castex, desaconsellés viatjar a Catalunya, Aragonès ha deixat clar que el que volen és «la màxima col·laboració» i ha tornat a reclamar que es mantinguin les mesures de seguretat com la distància social, l'ús de mascaretes i el rentat de mans.

El vicepresident ha volgut enviar un missatge de «tranquil·litat» tant a la població catalana com als turistes que arriben al país. «El seguiment d'aquestes mesures és el que dona protecció», recorda. El número dos de l'executiu català també ha destacat la col·laboració entre Generalitat i ajuntaments a l'hora d'aplicar les restriccions.

L'Alt Empordà, un dels punts més afectats per un eventual tancament de fronteres

De fet, Aragonès ha estat acompanyat de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó. I és que la capital de l'Alt Empordà ha estat una de les ciutats afectada per un dels brots i des de fa una setmana ha de seguir restriccions com les de Barcelona o Lleida. Lladó ja es va mostrar completament contrària a un eventual tancament de la frontera i assegura que el cop econòmic seria «molt important».


Comentaris

envia el comentari