YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

França recomana no viatjar a Catalunya pel coronavirus

El primer ministre francès ha dit que hi haurà una «gran vigilància» a la frontera per «protegir els ciutadans»

Diverses persones passejant i fent esport al passeig marítim de Barcelona
França recomana no viatjar a Catalunya pel coronavirus | EFE

El primer ministre francès, Jean Castex, ha desaconsellat aquest divendres als francesos que vagin a Catalunya pels rebrots de la Covid-19. Davant una situació sanitària «degradada», Castex ha dit que les autoritats franceses estan «en discussió» amb les espanyoles i les catalanes perquè «vigilin que el flux d'Espanya a França sigui el més limitat possible».

«La situació a Catalunya mostra indicadors sanitaris degradats. Recomanem vivament als ciutadans francesos que evitin desplaçar-se allí mentre no millori la situació en aquest territori», ha anunciat Castex en una compareixença davant els mitjans de comunicació a l'Aeroport Charles de Gaulle de París. El primer ministre francès ha assegurat que hi haurà una «gran vigilància» a la frontera per «protegir els ciutadans».

En les darreres tres setmanes els nous casos de coronavirus a França s'han incrementat un 66%, registrant un total de 209 brots a tot el territori, amb una incidència important en els territoris d'ultramar.

Descartat el tancament de la frontera entre França i Espanya

La mesura anunciada pel cap del govern francès descarta el tancament de fronteres amb Espanya, però suposa una clatellada important per al turisme a Catalunya, que durant l'any 2019 va ser la principal comunitat autònoma espanyola de destí de turistes estrangers, dels quals dos de cada deu van ser francesos.

Cal recordar que el mateix Castex havia esmentat dissabte passat que qualsevol eventual tancament de fronteres amb Espanya és una cosa que hauria de tractar-se amb les autoritats espanyoles, si bé aquesta no ha estat finalment la decisió adoptada pel govern francès.

Més d'un miler de casos a França en les últimes 24 hores

Aquest divendres, s'ha reunit el Consell de Defensa i Seguretat amb l'objectiu de donar resposta a l'empitjorament de la situació epidèmica a França, que ha detectat més de 1.000 casos nous en les últimes 24 hores. Així mateix, per primera vegada des del desconfinament, el nombre d'admissions en vigilància intensiva no va disminuir.

Davant aquestes dades epidemiològiques cada vegada més preocupants, el govern francès ha decidit endurir les condicions d'entrada a França, reforçant els controls als aeroports i generalitzant els tests dels viatgers procedents dels 16 països que figuren en l'anomenada 'llista vermella', que inclouen els Estats Units, el Brasil, Mèxic, el Perú, Xile, Panamà o Turquia, entre altres.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari