La consellera Chacón avisa que el sector turístic està «en un moment molt crític»

Les declaracions de Chacón arriben després de les recomanacions de França

Turistes en una platja de Mallorca
Chacón ha avisat que el sector turístic no està passant pel seu millor moment | Cedida

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha alertat que el sectorturístic està «en un moment molt crític» després de les recomanacions de les autoritats franceses de no viatjar Catalunya pels nous brots de coronavirus. «S'han de prendre mesures contundents de suport al sector turístic perquè les conseqüències econòmiques seran molt fortes», ha advertit Chacón, que ha recordat que la previsió és perdre fins a 15.000 milions d'euros en la facturació turística d'aquest 2020.

La consellera s'ha expressat en aquest sentit durant una reunió telemàtica amb el Consell de Direcció de l'Agència Catalana de Turisme –format per entitats públiques i representants empresarials del sector privat- per analitzar la situació i concretar properes accions. 

A la trobada, Chacón també ha recordat que França és el primer mercat emissor internacional i ha assenyalat que el 2019 Catalunya va rebre 4.070.500 turistes francesos que van generar una despesa de 2.446 milions d'euros.

La consellera també ha reiterat la necessitat d'estendre els ERTO en el sector com a mínim fins a final d’any, aconseguir una reducció de l'IVA per les activitats del sector turístic i reclamar els 7.500 milions d’euros d’ajuts directes del fons de recuperació de la Unió Europea. «Hem de salvar les empreses i garantir els llocs de treball; si no donem ajudes ara, en el futur no ens quedaran empreses turístiques que es puguin transforma, i quan se superi l'emergència necessitarem empreses on la gent pugui anar a treballar», ha destacat.

«La situació a França i Catalunya és la mateixa»

El delegat del Govern a França, Daniel Camós, ha defensat en diverses entrevistes a mitjans francesos com la televisió LCI i la ràdio Europe 1 que «la situació a França i a Catalunya és la mateixa». Camós ha defensat Catalunya «com un destí segur» per als turistes després que el primer ministre francès, Jean Castex, recomanés als seus ciutadans no viatjar-hi.

El delegat ha remarcat que la taxa de reproducció del virus tant a França com a Catalunya és igual, i que en les zones més turístiques, com la CostaBrava, la CostaDaurada o els Pirineus, la incidència de la covid-19 «és molt baixa». «Hi ha atraccions turístiques i culturals obertes, es poden fer encara moltes coses», ha remarcat.

Camós ha assegurat que la Generalitat respecta la decisió de Castex d'instar els francesos a no anar a Catalunya, però ha dit que s'hi pot viatjar «sense problemes majors» i gaudint dels seus principals atractius.


Comentaris

envia el comentari