Detectat el primer gat amb Covid-19 i asimptomàtic d'Europa

L'animal podria haver estat infectat pel seu propietari

Gat blanc
El gat està completament sa i sense símptomes | Pixabay

Una qüestió que ha preocupat molt des del principi de la pandèmia ha estat si els animals podien contagiar-se del coronavirus o ser portadors d'aquesta malaltia. Ara, un projecte d'investigació espanyol ha detectat el primer cas d'un gat infectat per coronavirus però asimptomàtic. Segons informen, l'amo de l'animal de companyia patir la malaltia i va poder infectar el gat, i aquest pordia ser el primer cas amb aquestes característiques a Europa.

Tal com ha confirmat José Antonio Oteo, el cap dels Departaments de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Sant Pere de Logronyo i del Centre d'Investigació Biomèdica de La Rioja (CIBIR), l'animal de companyia és un gat de raça europea, i continua sa encara que tingui el virus.

Estudi amb 23 animals de companyia

Entre el 8 d'abril i el 4 de maig es va investigar amb un total de 23 animals de companyia, els amos dels quals eren malalts de coronavirus en el territori de la Rioja, i va ser llavors quan van descobrir aquest curiós i únic cas.

Segons publica 'El Caso', van ser un total de dotze gossos, vuit gats, dos conills i un conillet d'Índies. Els seus propietaris van prendre mostres dels seus animals de companyia seguint les indicacions dels investigadors, les quals se les van fer arribar a través d'un vídeo gravat pels mateixos viròlegs.

«Completament sa»

Oteo explica que el virus es va detectar en la mostra de la boca del gat. Després d'això, es va comprovar que, efectivament, el gat continuava «completament sa» i que era asimptomàtic. A més, el cap de l'estudi afegeix que «els animals de companyia es poden infectar de les persones malaltes i, per tant, els hem de protegir».

Com ja s'ha dit altres vegades, «ningú ha demostrat que els animals de companyia puguin ser una font d'infecció per als humans», encara que «cal seguir investigant». «Probablement no tenen prou càrrega viral per a infectar-nos, però cal generar informació quan apareix una infecció emergent nova», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari