França alerta als seus ciutadans que no s'apropin als gats pel perill del coronavirus

Els experts demanen prendre precaucions a l'hora de tenir contacte amb els animals de companyia

Gat blanc
Els experts demanen prendre precaucions a l'hora de tenir contacte amb els animals de companyia | Pixabay

La detecció del primer cas d'un gat infectat per coronavirus a França ha fet saltar les alarmes. Segons sembla, l'animal de companyia es podria haver contagiat per l'alt contacte que va tenir amb els seus propietaris, malalts també de la Covid-19. És per això que les autoritats franceses han advertit a totes aquelles persones que tinguin animals de companyia que limitin els contactes amb les mascotes per a protegir-les

Tal com publica 'El Mundo', aquesta advertència l'hauria llençat l'Escola Nacional de Veterinària d'Alfort (ENVA). Segons els experts, a banda de limitar els contactes amb els animals, els propietaris també haurien de dur mascareta quan estiguin amb ells i es rentin les mans abans de tocar-los. Tot això, sempre que les persones s'hagin contagiat del virus i per a protegir a les mascotes. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Els experts segueixen assegurant que els animals no suposen cap perill de contagi

Segons el mitjà citat, ha estat la unitat de virologia conjunta entre l'ENVA, l'Agència Nacional de Seguretat Sanitària dels Aliments, del Medi Ambient i del Treball (ANSES) i l'Institut Nacional per a la Investigació Agronòmica (INRAE) els que han detectat el cas d'un felí domèstic infectat per la Covid-19 a París. 

El gat presentava simptomatologia respiratòria i digestiva, i ha resultat ser el quart cas animal al món en donar positiu en coronavirus. Segons han anunciat, va resultar ser contagiat «probablement pels seus propietaris». A més, recorden que els animals no són vectors de la Covid-19: «No hi ha cap prova sobre que els animals de companyia o de granja tinguin un paper epidemiològic en la propagació del virus».


Comentaris

envia el comentari