Imatge de diverses persones amb mascareta en un país asiàtic

Nou brot de coronavirus més agressiu i contagiós que l'actual

Els experts alarmen sobre el naixement d'aquest nou tipus de Covid-19

 

El coronavirus està mutant a un virus més letal, segons informen els experts. La nova soca és molt més agressiva, infecciosa i perillosa del que va ser i està sent la Covid-19, tal com conclouen les investigacions vietnamites extretes després de realitzar una minuciosa anàlisi del genoma del nou virus.

 

El nou tipus de coronavirus té la capacitat de multiplicar-se a major velocitat en els pulmons que el que es coneixia fins ara. Per aquest motiu, en tan sols unes hores, el pacient comença a patir greus complicacions.

 

Actualment, la ciutat de Da Nang, situada al Vietnam ha detectat fins a la data  onze casos positius. Quatre d'ells són professionals del sector sanitari. Dos dels pacients que van donar positiu, es troben en estat crític i han requerit respiradors artificials que substitueixen la seva pròpia respiració pulmonar. El país asiàtic no havia registrat cap cas fins llavors durant més de tres mesos. L'aparició d'aquests onze casos positius ha fet saltar les alarmes de nou en el territori de Ho Chi Minh.

 

Confinament de nou a Vietnam

La preocupació s'està estenent pel país. En aquesta tessitura, els dirigents del Vietnam han decretat el confinament i la cancel·lació dels esdeveniments en espais oberts. A més, obliguen els seus ciutadans a continuar amb el protocol de seguretat per evitar la propagació de virus pel territori vietnamita.

 

Les autoritats sanitàries del país asiàtic estudien  dues hipòtesis sobre l'arribada d'aquesta nova soca al país. D'una banda, associen l'entrada d'aquest virus amb l'arribada d'immigrants il·legals. I, d'altra, parlen de la possibilitat que la soca de la Covid-19 hagi mutat en un hospital de la ciutat de Da Nang, segons informen els mitjans de comunicació del país.

 

La ciutat de Da Nang ha procedit a l'evacuació de més de 80.000 persones, molts d'ells turistes. Al mateix temps, ha extremat les precaucions de nou: normes estrictes de distanciament social, cancel·lació dels esdeveniments esportius, religiosos i culturals i fins i tot s'ha implantat l'ús obligatori de màscares en els espais públics. A l'inici de la pandèmia sanitària desfermada per la Covid-19  Vietnam s'havia instaurat com un dels països exemplars a l'hora de combatre aquest virus. És més, fins al 25 de juliol, el país no havia superat els 416 positius de coronavirus i havia comptabilitzat 0 morts.