Personas circulando por la calle con mkascarillas

Els contagis no frenen a Espanya: arriba la segona onada

Aragó, Navarra i Catalunya segueixen sent les comunitats més afectades

El coronavirus  segueix avançant imparable per la geografia espanyola. El Ministeri de Sanitat  ha publicat aquest dimarts, 28 de juliol, les dades  actualitzades sobre la incidència de la malaltia  a Espanya, de la qual aquest dilluns ja havia 361 brots actius per tot el país.

En les últimes 24 hores, el Ministeri de Sanitat  ha registrat 1.828 nous positius per covid-19  a Espanya en relació amb el total de casos confirmats aquest dilluns. Segons l'últim informe, des que va començar la pandèmia  hi ha hagut 280.610 casos confirmats per proves diagnòstiques davant dels 278.782 d'ahir.

Pel que fa a les defuncions, en els últims set dies han mort a Espanya a sis persones amb Covid-19, la mateixa xifra que ahir, mentre que el total de morts ha augmentat en dos víctimes en les últimes 24 hores fins a arribar als 28.436

Aragó, la comunitat que més casos acumula

D'aquests 1.828 nous positius, 905 s'han diagnosticat el dia anterior. De nou, la comunitat que més casos acumula el dia previ és l'Aragó amb 357. Madrid amb 147 diagnosticats el dia previ supera Catalunya que en registra 126.

Les comunitats autònomes que han informat de més casos en les últimes hores han tornat a ser Aragó  (357), amb més d'un terç dels nous casos; Navarra (147) i Catalunya (126). En la banda oposada, Balears, Ceuta i Melilla no han reportat nous positius en les últimes 24 hores.

El món torna a tancar les seves fronteres a Espanya

Un total de 109 països tenen en vigor actualment algun tipus de prohibició contra l'entrada d'espanyols en els seus territoris o mantenen suspeses les comunicacions aèries i marítimes amb Espanya. En aquesta llista estan inclosos països com els Estats Units, Canadà, Argentina, Brasil, Austràlia i l'Aràbia Saudita, segons l'últim balanç del Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyol.

En el llistat de el Ministeri d'Afers Exteriors espanyol i actualitzat aquest dilluns a les 19.30 hores, no figuren països de la Unió Europea entre els que imposen prohibició d'entrada a persones arribades d'Espanya o que han suspès les connexions marítimes i aèries amb territori espanyol.

No obstant això, en la llista de països que imposen una quarantena  a viatgers arribats d'Espanya si figuren països europeus com Bèlgica, Països Baixos, Estònia, Lituània, Letònia, Finlàndia, Irlanda, Noruega i el Regne Unit. En total, són 27 països els que imposen modalitats de quarantena als viatgers que arribin al seu territori procedents d'Espanya, inclosos Rússia, Índia, Iran i Corea del Sud, a més dels europeus esmentats anteriorment.