Sembla que el govern de Pedro Sánchez deixarà en pau la Corona i els assumptes de rei emèrit Joan Carles. En aquests últims mesos s'ha discutit molt públicament sobre el paper de la monarquia i sobretot de la figura del rei emèrit, després que saltessin diferents escàndols que no el deixaven en molt bon lloc. Els secrets que desvetlla la seva antiga amant Corinna, la presumpta evasió de capitals que està sent investigada per la justícia belga, la comissions rebudes per l'Aràbia Saudita i un llarg etcètera, han posat en dubte la monarquia espanyola.
Pedro Sánchez afluixa la pressió de Govern a la monarquia
Tant és així que el seu propi fill Felip VI, s'ha volgut desvincular d'ell, però el govern de Pedro Sánchez juntament amb Podem, han estat pressionant les últimes setmanes al rei Felip perquè prengués una decisió respecte al seu pare i li tragués el títol de monarca.
Podem sempre s'ha manifestat clarament antimonàrquic, però les últimes declaracions de Carmen Calvo, vicepresidenta primera del govern espanyol, sobre una possible retirada del títol de rei emèrit a Joan Carles, van provocar sorpresa. Després d'això, el Palau de la Zarzuela va haver d'enviar una carta de disculpa a el Palau de la Moncloa lamentant les declaracions de Calvo.
Finalment l'executiu ha decidit que no pressionarà més a Felip i deixarà a les seves mans el prendre o no una decisió respecte el futur del seu pare. Així que de moment, sembla que no se celebrarà cap referèndum sobre la família reial, almenys a curt termini, ni es posarà més en qüestió la Prefectura de l'Estat. Ciutadans, Vox, PPiPSOEdonen suport a la figura de l'actual reiFelip. Així que de moment no hi ha la majoria al Congrés com per poder obrir un debat sobre la monarquia.
L'Audiència Nacional cita a declarar Corinna Larsen
El jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha reobert aquest dilluns la peça 5 del conegut com a 'Cas Villarejo', concretament l'oberta després de la revelació de les converses entre Corinna Larsen i el comissari jubilat, José Manuel Villarejo, i ha citat a declarar a tots dos com a investigats el pròxim 8 de setembre.
Segons han informat a Europa Press fonts jurídiques, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 ha imputat també al que va ser soci de Villarejo al Grupo Cenyt, Rafael Redondo, i a l'empresari expresident de Telefónica, Juan Villalonga.
Una conversa a Londres l'any 2015
En aquesta peça del cas Villarejo, s'investiga la conversa que el mateix Villarejo i Villalonga van mantenir amb Corinna en el domicili a Eaton Square, a Londres, el juny de l'any 2015.
La gravació de la trobada va ser publicada per diversos mitjans de comunicació. En aquesta xerrada, la que va ser amiga íntima del rei Joan Carles en el seu moment, afirmava que aquest posseïa suposadament un comptebancari a Suïssa, i que part de la fortuna estava oculta sota la identitat d'Álvaro d'Orleans de Borbó i de l'Advocat Dante Canonica.
La imputada també afirmava que el monarca Joan Carles I va cobrar part de la comissió de l'AVE a La Meca, de 100 milions d'euros. La Fiscalia del Tribunal Suprem investiga en l'actualitat aquests fets, sobre els quals haurà de pronunciar-se en les pròximes setmanes.