Pla general de la preparació d'una comanda de paper higiènic a la plataforma logística de GM Food a Vilamalla

Una gran empresa catalana, venuda pels xinesos

L'operació està en una fase inicial

El  gegant xinès Bright Food ha posat a la venda l'empresa més gran de les comarques gironines, General Markets Food Ibérica  (GM Food). La firma, l'antiga Miquel Alimentació, va canviar de mans el 2015, quan la multinacional va comprar-la per 110 milions d'euros. Ara, cinc anys més tard, segons ha avançat 'La Vanguardia', el grup xinès n'ha engegat el procés de venda. L'operació, diu el diari, s'ha encarregat al banc d'inversió GBS Finances,  el mateix que va assessorar Bright Food amb la compra de Miquel Alimentació. A hores d'ara, el procés es troba en una fase molt inicial, si bé ja s'haurien fet informes de la situació financera i de negoci. A més, ja s'ha fet arribar la informació a inversors potencials.

Fundada l'any 1925 i centrada en el  sector de la distribució, Miquel Alimentació Grup es va mantenir com a empresa familiar fins ara fa cinc anys. Aleshores, va passar a formar part del conglomerat xinès Bright Food. La família Miquel, que n'havia estat propietària des de la seva fundació, va tancar l'operació amb el gegant asiàtic per 110 MEUR.

Precisament, el banc d'inversió GBS Finances va ser una peça clau perquè la compravenda tirés endavant. I ara, segons subratlla 'La Vanguardia', la multinacional xinesa li ha encarregat que porti l'operació de venda de GM Food (que, de moment, es troba en els primers estadis).

 

Facturació de milions d'euros i 2.500 treballadors a l'empresa

GM Food mou xifres ingents. L'any passat, el conglomerat va tancar l'exercici facturant 1.161 MEUR. Té 2.500 treballadors i treballadores  al seu servei, opera fins a 72 centres cash&carry amb la marca GM Cash (dels quals, 25 es troben a Catalunya), té dinou benzineres GMOil i 700 supermercats franquiciats amb les ensenyes Suma, Pròxim i Spar (als quals se n'hi han d'afegir uns 1.800 detallistes independents).

GM Food Iberica té sis seus repartides arreu d'Espanya. Les seves plataformes logístiques distribueixen més de 20.000 referències, de les quals 1.900 són marques pròpies (Gourmet, Mical, Micaderm, GM Wines i Mic&Friends).