Imatge d'un sismògraf registrant un terratrèmol

Detectat un terratrèmol de magnitud 2,3 a Catalunya

El sisme s'ha produït aquest migdia, pocs minuts abans de les 14.00 hores, i ha tingut l'epicentre a la costa de l'Alt Empordà

Aquesta nit és la revetlla de Sant Joan. En aquesta festa són habituals els avisos i les sortides dels bombers i altres emergències. Abans que comenci el degoteig de trucades per cremades i incidents similars propis de la revetlla, aquest migdia el Procicat ha informat d'un altre succés: un terratrèmol.

I és que el servei d'emergències ha informat que aquest migdia s'ha produït un sisme de magnitud 2,3 i que s'ha sentit a una part de país. Concretament, estem parlant de la costa de l'Alt Empordà. Aquesta ha 'tremolat' a les 13.56 hores i s'ha percebut lleugerament en algunes poblacions de la zona.

Estem parlant de localitats com Llança o Port de la Selva. Tot i que no ha produït cap mena de dany, segons ha informat el Procicat, en aquests municipis diversos testimonis han explicat a les xarxes socials que l'han pogut sentir.

A les 14.16 hores d'aquest dimecres, 23 de juny, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha confirmat el terratrèmol a l'Alt Empordà de magnitud 2,3 i que no ha causat danys.

Precedents d'altres terratrèmols a la zona

La zona de costa de l'Alt Empordà no és la primera vegada que noten un terratrèmol. Sense anar més lluny, el passat 30 de maig ja se'n va detectar un de magnitud 2,5. Aquest es va poder percebre lleugerament des de localitats com Roses, Llança, Port de la Selva, Portbou o Cadaqués.

Fa gairebé 6 anys, el setembre del 2015, també se'n va detectar un altre de magnitud 3, que també es va poder percebre en bona part dels municipis d'aquest territori.