Imatge de les instal·lacions de la Fundació Mas Albornà a les Cabanyes

Detecten 27 positius de Covid-19 a la residència per a discapacitats Mas Albornà, a l'Alt Penedès

La majoria són casos lleus o asimptomàtics i hi ha una persona hospitalitzada

La llar-residència Mas Albornà de les Cabanyes, a la comarca de l'Alt Penedès, ha registrat 27 casos positius de Covid-19. El centre, que acull persones amb discapacitat i malaltia mental, ha informat que hi ha 23 usuaris —dels 31 residents que hi ha— i quatre monitors contagiats. La majoria són casos lleus o asimptomàtics, excepte un usuari que ha hagut de ser hospitalitzat perquè té un principi de pneumònia.

Tots els positius que són al centre estan confinats, mentre que la resta romanen aïllats com a mesures preventives, tal com marquen els protocols d’actuació. La resta d’usuaris del servei que viuen als tres pisos que la Fundació té a Vilafranca del Penedès no es troben, ara com ara, afectats per la malaltia.

En aquest sentit, des de la Fundació Mas Albornà s'ha remarcat que estan en contacte amb el Departament de Salut per gestionar aquest brot de SARS-CoV2, el primer que viu el centre d'ençà que va esclatar la pandèmia a mitjans del mes de març.

Brot amb 47 positius en una residència de Sitges

D'altra banda, la residència de persones amb discapacitat Ave Maria de Sitges ha detectat un brot de Covid-19 amb 47 positius. En concret, hi ha 33 residents adults infectats d'un total de 60 interns que viuen al centre, mentre que també s'han contagiat 14 treballadors d'una plantilla de 85 professionals. Així ho han detallat a l'ACN els responsables de la residència, que situen l'origen del brot el 15 d'octubre, aproximadament. Des d'aleshores han practicat proves PCR a tots els interns i treballadors.

La majoria dels contagiats són asimptomàtics, mentre que hi ha un intern ingressat a l'hospital i alguns positius que també han mostrat febre alta. Des del centre remarquen que s'han pres «totes les mesures de contenció» i també s'han reforçat els serveis. En aquest sentit, les places vacants del personal contagiat s'han cobert amb treballadors de la plantilla del centre i també s'ha incorporat una infermera del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf per al torn de nit.

«La situació és delicada, però tot el personal és al peu del canó i treballant com un gran equip», han apuntat els responsables del centre a través d'un missatge difós a les xarxes socials.