Els senyals a la pell que alerten que tens coronavirus

Els experts han descobert que el virus pot romandre entre 9 i 11 hores a la pell

Discover home assegut en un sofà tocant-se el cap
Els senyals a la pell que alerten que tens coronavirus  | Unsplash

El coronavirus segueix sent una afecció desconeguda tot i la gran quantitat d'estudis que s'estan fent sobre ell des del març passat, s'està descobrint molt a poc a poc com actua aquesta malaltia al nostre organisme. Si en un principi semblava que la infecció era únicament respiratòria, ara s'ha descobert que la pell té un paper molt important en molts pacients que pateixen Covid-19.

Per descobrir això, han estat molt importants alguns estudis dermatològics espanyols, els quals han revelat que el virus es pot manifestar de moltes maneres en la pell. Però a més, segons un estudi que va ser publicat la setmana passada per un grup d'investigació japonès, s'ha demostrat que el coronavirus és capaç de romandre en la superfície de la pell entre 9 i 11 hores, mentre que la grip només ho fa 1,8 hores.

Així mateix, han provat que el contacte amb l'alcohol durant 15 segons neteja tota la Covid-19 de la pell i que una bona higiene de les mans és la clau per evitar els contagis.

Formes de manifestació del coronavirus a la pell

  • Alopècia. Tot i que no és un dels efectes més greus de virus, sí que és una gran alarma. Molts pacients han patit una caiguda massiva del cabell després de patir aquesta malaltia. No es tracta d'una pèrdua immediata, sinó que es produeix entre dos i quatre mesos després de l'alteració del cicle i es produeix sobretot en aquells individus que han tingut febre alta. Es tracta d'un tipus d'alopècia reversible.
  • Erupcions a la pell. El coronavirus també es manifesta a través d'erupcions a la pell. Solen ser urticària o petites butllofes disseminades com les que produeix la varicel·la i que moltes vegades venen acompanyades de petites úlceres a la boca. És molt important estar atent a la sortida d'aquestes lesions, perquè podrien ser l'únic símptoma de virus. Apareixen al principi de la infecció i solen estar associades a un bon pronòstic.
  • 'Dits Covid'. L'aparició de lesions vermelloses en els dits dels peus, similars als penellons que apareixen amb el fred, també podrien ser un símptoma del SARS-CoV-2. Es poden manifestar fins a dos mesos després del contacte amb el virus i són la representació d'un pronòstic excel·lent.
  • Erupcions per la formació d'obstruccions. Són lesions que apareixen com petits hematomes a la pell o fins i tot varius. Solen aparèixer en els casos més greus.
  • Herpes i pitiriasi. No són causats per la Covid-19, però apareixen més freqüentment per un efecte facilitador del coronavirus.

Comentaris

envia el comentari