Fotografia del celler que ha hagut de tancar per la crisi i que s'ha convertit el símbol del patiment del sector

La imatge d'un celler d'Espanya obligat a tancar que s'ha convertit en símbol

El bodegón Azoque de Saragossa ha rebut, així, milers de missatges de suport

Els rebrots de la pandèmia han destrossat alguns sectors com l'hostaleria i la restauració. Les mesures adoptades per a tractar de contenir els contagis els estan passant factura. L'hostaleria i la restauració es ressenten per la reducció d'aforaments i les restriccions horàries. La caiguda de la facturació en aquest exercici serà superior al 40 per cent i l'enfonsament podria suposar el tancament d'uns 90.000 establiments, al voltant d'una tercera part dels 300.000 que hi ha a Espanya. Això es resumeix en què més de 400.000 persones podrien perdre la seva ocupació.

A l'espera de l'arribada de la vacuna, no es preveu la normalització del sector fins a 2022. Això significa que als empresaris encara els queda un any complicat al davant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#hosteleria #azoque #zaragoza #restaurante #animo #fuerza #persistencia Nos vuelven a cerrar... Desde pequeños nos inculcan que el esfuerzo siempre tiene su recompensa, pero en momentos como este te hacen pensar que no es así, además de dudar de esos valores, te hace casi perder la ilusión e incluso el ánimo. Por un momento crees que trabajar en tu proyecto de lunes a domingo intentando mejorar a diario y con todo el sacrificio que eso supone, tal vez no sea suficiente. Sólo la gente que por suerte se tiene alrededor, clientes , amigos, familia, etc... ajenos a tu huracán de pensamientos te animan sin descanso y pueden hacer que sigas siendo fuerte. Te haces preguntas... ¿Porque cerrarnos si es posible unir el confinamiento perimetral con nuestro sector? Otras comunidades lo han demostrado ¿es posible que esta familia que está comiendo aquí, corra más peligro de infectarse aquí que en su casa? Si uno de ellos está infectado la suerte es la misma. ¿porque si la mayor tasa de infectados es de la franja de 15 a 24 años, "tenemos parte de culpa"? no vemos ese perfil de clientes en la hostelería... Y más y más, que hacerlo público en nuestro perfil solo podría dañarnos. Ojalá podamos volver a nuestro oficio, nuestra pasión, nuestra vida diaria en breves, pero no un 70 % como anuncian, si no todos y volvamos a ser los de siempre, los que abrimos un hueco de nuestra casa para que la gente pueda compartir sonrisas, momentos inolvidables y placeres. Todo esto gracias a él ánimo de nuestra gente, clientes, amigos, familia, etc...

Una publicación compartida de Bodegón Azoque Restaurante (@bodegon_azoque) el

La imatge que val mil paraules

Són molts els locals sense terrassa exterior que han hagut de tornar a posar el cartell de tancament almenys durant 15 dies. Es tracta d'una situació dramàtica. Prova d'això és una imatge publicada en el compte d'Instagram d'un celler aragonès, que es va fer viral en tot just unes hores diumenge passat.

Aquesta fotografia, presa a les portes de la ‘Bodegón Azoque’ a Saragossa, ha commogut les xarxes, com era d'esperar. En ella dos dels membres del seu equip apareixen asseguts en l'entrada, un d'ells abatut i l'altre mostrant un gest de suport incondicional al seu company.

«Tot el nostre suport, companys!!! Lluitarem per resistir el màxim possible i tornar quan ens deixin. Esperem que deixin de criminalitzar tot el sector de l'hostaleria al més aviat possible...», escrivia un usuari en la imatge d'Instagram.

«Vinga molt ànim!! S'ha de seguir!!! En tot èxit hi ha caigudes, i són els que s'aixequen amb més ganes i havent après els que arriben a l'èxit!! I són gent com vosaltres que sé que continuareu inventant i millorant perquè molt aviat tot torni a la normalitat!!! Una abraçada i tot el meu suport!!», afegia un altre usuari.

Malgrat els gestos d'afecte i suport que estan rebent els establiments, aquesta imatge reflecteix la història de molts dels negocis que han hagut de tirar el tancament en aquests moments tan complicats.