Salut avisa: «Tenim uns números que no havíem vist mai. Costarà tornar a la normalitat»

Jacobo Mendioroz explica que la situació és «insostenible i crítica»

Imatge dels consellers del Govern a la reunió extraordinària convocada per divendres 23 d'octubre de 2020
El Govern ha acordat demanar l'estat d'alarma a Catalunya per a gestionar millor la pandèmia | cedida

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, i el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, han comparegut aquesta tarda per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya i tots dos han coincidit que la situació és «insostenible i crítica».

«Costarà temps tornar a la normalitat», han coincidit a assegurar els experts mentre assenyalaven que Lleida és l'única regió de Catalunya que presenta dades «lleugerament optimistes». En aquesta línia, s'han mostrat especialment preocupats per la situació a l'àrea metropolitana sud, Tarragona, Terres de l'Ebre i Catalunya Central. 

Pel que fa a les escoles, Mendioroz adverteix que deixaran de funcionar amb normalitat si continuen augmentant els casos i els grups aïllats: «Si continua pujant el nombre de casos a les escoles, farà molt difícil el funcionament» ha avisat.  En la ronda de preguntes, Mendioroz ha volgut remarcar l'ús del confinament i ha demanat a la gent que es quedi a casa: «Hem de ser conscients de la importància de no contagiar-nos ni contagiar a la resta».

El mateix Ramentol també ha volgut enviar un missatge d'avís a tota la població: «El sistema sanitari no pot aguantar aquest creixement continuat de contagis». El secretari també ha apuntat que des d'avui ja es pot començar a utilitzar l'aplicació RadarCovid per ajudar a rastrejar els casos.

Ramentol ha parlat aquest matí sobre un possible confinament de cap de setmana

Ramentol també ha afirmat aquest matí que el confinament de cap de setmana «s'ha posat sobre la taula» i ha afegit que «al llarg dels propers dies» s'haurà d'acabar de configurar el «nou pas» a donar.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Ramentol ha reconegut que amb les mesures que incloïen el tancament de la restauració durant 15 dies no s'haurà «arribat a l'objectiu» i ha valorat que, tot i el toc de queda, la situació actual «apunta que seran necessàries noves mesures». Ramentol ha confiat que el toc de queda doni resultats i ha insistit en la necessitat de «doblegar» la corba novament. "El sistema sanitari necessita doblegat la corba", ha insistit.


Comentaris

envia el comentari