Detecten un alarmant canvi de comportament a les rates després del confinament per coronavirus

Busquen aliments, que ara estan més amagats

Durant la crisi  de la pandèmia  del coronavirus  han estat moltes les imatges on s’ha vist com la natura guanyava espai entre l’hàbitat humà. És el cas dels animals  que van aprofitar el confinament  per començar a sortir i a ocupar espais on són difícils de veure, com ara zones urbanes o platges. Un fenomen que per exemple s'ha repetit en diverses ocasions amb senglars que visiten zones properes de la ciutat a la recerca d'aliments.

Doncs bé, als Estats Units les rates  han guanyat presència als carrers de la ciutat i, segons el Centre de Control de Prevenció de malalties, han canviat el seu comportament  prenent actituds diferents i molt més agressives. Pel que sembla, el confinament a causa de la Covid-19 també ha provocat una conseqüència en el seu dia a dia.

La principal causa és que els animals s’han quedat sense el menjar  que habitualment troben a les portes dels bars, restaurants  o escombraries i han de lluitar per aconseguir aliments, que ara estan més amagats. En aquest sentit, asseguren inclús que les rates adultes s’estan menjant les cries  per alimentar-se. De fet, segons l’organisme, els animals s’han tornat violents  amb els animals i també amb els humans.

 

La situació es pot produir a Espanya i Europa

L’actitud de les rates dels Estats Units es pot repetir a Europa  i Espanya. Tot i això, cal destacar que aquí hi ha un control sanitari més gran als carrers de les ciutats malgrat que els animals existeixen i conviuen entre nosaltres.