Foto d'uns cotxes aparcats.

Detecten una avaria molt cara de reparar en cotxes dièsel de Peugeot, Citroën i Opel

Els propietaris hauran de fer-se càrrec de la reparació

Si tens un vehicle dièsel de la marca Peugeot, Opel, DS o Citroën, tenim males notícies per a tu. S'ha detectat un defecte generalitzat en alguns d'aquests cotxes i reparar-lo suposa un alt cost per als propietaris.

L'error té a veure amb el sistema AdBlue, el nou mecanisme instal·lat per disminuir els gasos contaminants que desprenen els vehicles dièsel. L'Organització de Consumidors i Usuaris ha informat que s'estan produint nombroses avaries als dipòsits instal·lats en alguns cotxes dièsel de les marques esmentades.

I no només això, sinó que els titulars dels automòbils afectats s'hauran de fer càrrec de la reparació. Un fet que no ha agradat gens a l'organització, que ja ha posat fil a l'agulla.

Reparar l'avaria és indispensable per seguir fent servir el cotxe

El problema està relacionat amb el conegut sistema AdBlue. Un mètode que es va començar a instal·lar als vehicles el 2018 per reduir els gasos emesos i disminuir la contaminació d'aquest tipus d'automòbils.

Com recullen la majoria dels testimonis, a la pantalla dels cotxes afectats apareix un missatge que alerta d'una fallada greu al sistema. Es notifica al conductor que és imprescindible reparar el vehicle per poder continuar circulant. Es tracta d'un sistema que no havia generat cap problema, fins fa pocs dies.

Foto d'uns cotxes aparcats
S'ha detectat una avaria en el sistema AdBlue en cotxes dièsel de Peugeot, Citroën i Opel. | GETTY IMAGES
 

I és que l'OCU ha començat a rebre múltiples queixes de diversos usuaris. Els consumidors denuncien el mal funcionament de l'AdBlue en alguns vehicles dièsel de Citroën, DS, Peugeot i Opel. Una fallada de què les empreses no volen fer-se càrrec.

Més de mil euros: això és el que costa reparar l'avaria

Fa poc, l'OCU anunciava mitjançant un comunicat la seva decisió de denunciar públicament el grup PSAG, la companyia de què formen part les quatre marques implicades, davant la Direcció General de Consum de la Comunitat Autònoma de Madrid.

Segons l'organització, s'han rebut més de 20 reclamacions en què s'esmenta una «anomalia al sistema d'anticontaminació AdBlue. El problema és que es tracta d'un defecte de fàbrica, reconegut per la xarxa de tallers oficials, del qual la marca no ha informat degudament els consumidors i el cost de reparació dels quals no vol assumir», es detalla al comunicat.

Com exposa l'OCU, l'empresa fabricant no ha volgut donar cap solució als consumidors, que hauran de fer front al cost de reparació pel seu compte.

Foto de la mà d'una persona posant gasolina a un cotxe.
AdBlue és un sistema instal·lat als vehicles dièsel que redueix els gasos contaminants. | Getty Images
 

Es tracta d'un cost pràcticament inassolible per a molts dels usuaris, tenint en compte que el preu mitjà de canviar el sistema AdBlue pot ser d'uns 1.200 euros. Un cost que, a més a més, és totalment obligatori i necessari, ja que el vehicle no pot circular fins que l'avaria estigui solucionada.

La decisió dràstica que ha pres l'OCU

Davant d'aquesta situació, l'organització ha decidit interposar una demanda davant de la Direcció General de Consum de la Comunitat Autònoma de Madrid. Així com ha posat al corrent de la situació les autoritats europees de la Cooperació per a la Protecció del Consumidor (CPC).

Mitjançant aquesta reclamació judicial, l'OCU pretén recollir totes les protestes possibles dels usuaris afectats. L'objectiu final és que l'empresa Citroën, DS, Peugeot i Opel es faci càrrec de tots els costos de reparació derivats del defecte de fàbrica.

En aquest sentit, l'organització incita tots els clients implicats en el cas a enviar la seva queixa a través de la pàgina web de l'OCU, a l'apartat Reclamar.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp