Repsol

Cepsa, Repsol i BP es preparen: el que tots veuran a les seves benzineres l'1 de gener

Això és el que passarà quan s'acabi la bonificació del Govern

La forta pujada dels combustibles va suposar un fort revés fa tan sols uns mesos. Amb la crisi d'Ucraïna, la pujada de la inflació i altres factors, van ser molts conductors els que van veure com havien de buidar les seves butxaques per omplir el dipòsit.

Per intentar pal·liar aquesta crisi, des del Govern van impulsar una mesura que va semblar acontentar molts. Es tractava de fer una bonificació de 0,20 cèntims el litre de part de l'Estat.

Tot i això, i amb el combustible sense baixar massa de preu, aquesta mesura es va imposar fins al 31 de desembre. Amb aquesta data a la cantonada, ara són molts els que es pregunten si podran continuar beneficiant-se'n.

Això és el que succeirà a les benzineres a partir de l'1 de gener de 2023

Tot apunta que les grans petrolieres del nostre país s'estan preparant novament per llançar-se a la batalla comercial. En aquest sentit, cal destacar que sembla que la mesura del Govern acabarà aquest 2022.

Pel que sembla, des de l'Executiu han decidit no renovar de cara al 2023 el descompte que van dur a terme a mitjans d'aquest any. Segons es pot entreveure, l'ajuda només estaria disponible per a aquells amb rendes més baixes i no per a tots els usuaris.

Primer pla d'unes mangueres d'una gasolinera.
En principi, el Govern no renovarà les bonificacions al combustible | Getty Images

El secretari d'Estat d'Economia i de Suport a l'Empresa, Gonzalo García Andrés, va indicar que s'ha d'adaptar la bonificació del Govern. A més, també ha dit que s'ha de retirar en termes generals i que serviria només per a aquells sectors que continuïn afectats.

Aquest anunci, però, és una cosa que sembla que les companyies desconeixen. Segons el sector energètic: «el Govern no s'ha posat en contacte" amb les empreses. Per això, «desconeixen el futur de les bonificacions als carburants».

Cepsa, Repsol i BP estudien descomptes propis

Fonts del sector energètic han detallat que algunes de les grans operadores d'Espanya, com són Cepsa, Repsol o BP, estudien aplicar els seus descomptes propis. Aquesta seria una de les maneres que han pensat per mantenir els seus clients.

Tot i això, el mitjà El Independiente ha preguntat a les grans petrolieres i aquestes han explicat que: «És aviat per conèixer els detalls». A més, han optat per «esperar les decisions» que dugui a terme el Govern durant les pròximes setmanes.

Tot i això, les grans empreses ja estarien posant damunt la taula diverses alternatives amb l'objectiu d'incentivar que els seus clients continuïn elegint-les per omplir el dipòsit dels seus vehicles.

Les grans corporacions ja ofereixen incentius propis

Aquests descomptes o incentius serien molt semblants als que ja van instaurar fa uns mesos algunes com Repsol, Cepsa o BP. Va passar quan l'Executiu va anunciar la famosa bonificació dels 0,20 cèntims per litre.

Fa uns mesos, aquestes grans empreses van instar els seus clients que es fessin la targeta de fidelització per gaudir de descomptes especials i addicionals als del Govern.

Repsol, per exemple, ofereix fins a 0,30 cèntims de descompte per litre en cas que el client tingui descarregada l'aplicació Waylet. Aquests es divideixen en 0,20 cèntims bonificats pel Govern, 0,5 cèntims bonificats per l'empresa i 0,5 per tenir l'app.

Les petrolieres independents, en peu de guerra

En aquest sentit, segons les fonts consultades per El Independiente, «les grans empreses copiaran el model que van tenir durant els primers mesos de vigència dels descomptes».

Això, per la seva banda, no agrada massa a les benzineres independents, que afirmen no poder oferir aquests descomptes a causa dels petits marges de benefici amb què treballen. Això fa que perdin clients mentre que altres companyies, com Repsol, han aconseguit una xifra rècord d'usuaris aquest any, superant els 5 milions.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp