Foto d'un home comptant bitllets de cinquanta euros.

Els 2 complements salarials que milions de treballadors poden rebre el 2023

El Govern espanyol ha dissenyat dos nous incentius per a l'any vinent

El Govern d'Espanya té preparades moltes noves mesures de cara al 2023. El pròxim any ens donarà la benvinguda amb un augment de les pensions, així com altres prestacions per part de la Seguretat Social.

Tot i això, aquesta no és l'única novetat que s'espera a partir de l'any que ve. Des de l'Executiu també han dut a terme un pla per premiar alguns treballadors a través de complements salarials.

Aquests es dividiran en dues parts i se'n podran beneficiar milions de treballadors al país. Amb això, el Govern espanyol vol lluitar contra la inflació i premiar l'exercici d'aquestes persones a la feina.

Aquests són els treballadors que rebran els nous incentius

Des del Govern espanyol han decidit donar la benvinguda al 2023 amb grans notícies. En els últims mesos han desenvolupat un nou pla que inclou dos nous incentius que s'afegiran a la retribució general de milions de treballadors.

Foto d'una mà amb bitllets de 50 euros.
Els funcionaris es beneficiaran de dos nous incentius. | Getty Images
 

En concret, els treballadors que es poden beneficiar d'aquests complements seran els funcionaris. L'objectiu principal de l'Executiu és millorar el funcionament del sector públic. A més, també volen augmentar el rendiment, com indiquen a El País.

Els dos incentius que rebran els funcionaris

Com dèiem, aquests nous incentius es dividiran en dos i se sumaran al salari habitual dels funcionaris. Es tracta del complement de carrera i del complement d'exercici.

1. Complement de carrera

En el cas del complement de carrera, aquest s'afegiria als treballadors que puguin acreditar una progressió de manera continuada dins de l'Administració. És un premi per comptar amb una llarga trajectòria professional.

2. Complement d'exercici

El segon és el complement d'exercici. En aquest cas, aquest incentiu s'ingressaria a aquells treballadors que superin de manera positiva les diverses avaluacions que s'encarregaran d'indicar el seu rendiment a la feina.

Imatge d'un bitllet de 20 euros, un de 5 i un de 10.
Els incentius es divideixen en complement de carrera i d'exercici. | EP
 

El Govern espanyol ja els ha presentat

El Govern de Pedro Sánchez ja ha presentat als sindicats l'Avantprojecte de la Llei de Funció Pública de l'Administració de l'Estat. El mitjà El País hi ha tingut accés i ha pogut comprovar que aquestes propostes es llançaran juntament amb altres mesures.

D'altra banda, el 19 d'octubre del 2022, l'Executiu, al costat dels sindicats UGT i CCOO, va elaborar l'Acord Marc per a una Administració del Segle XXI, que pretén modernitzar el sistema públic actual.

Dins, s'inclou el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, on es preveu un compromís fort per reforçar tant l'Administració com l'ocupació pública.

A l'avantprojecte es pot llegir que la llei «desenvolupa les disposicions contemplades en el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic». És a dir, aquelles que es van aprovar ja fa quinze anys.

L'objectiu és reconèixer l'exercici dels funcionaris

L'Executiu pretén crear diferents complements en relació amb la trajectòria laboral dels funcionaris que treballin dins de l'Administració per fomentar el seu rendiment.

Els dos incentius es dividiran en el complement de carrera i el complement d'exercici. El primer s'encarregarà de recompensar la progressió que l'empleat hagi assolit amb els anys dins del sistema públic.

Imatge d'una persona comptant bitllets de 50.
La quantitat de cadascun es recollirà als Pressupostos Generals. | Getty Images
 

La quantitat, per descomptat, ha d'estar reflectida dins dels pressupostos generals de l'executiu. El segon incentiu, per part seva, s'obtindrà si se supera l'avaluació de l'exercici obligatori en cada cas. Es tracta d'una mena d'examen on es valoren els resultats i les competències de caràcter obligatori a cada lloc.

 

Es pretén que serveixi, segons el text, per millorar la productivitat i adequar l'evolució de la carrera professional al compliment de les funcions de l'empleat públic.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp