L'aplicació Whatsapp instal·lada en un telèfon mòbil

No et funciona WhatsApp? Les 7 maneres d'arreglar l'aplicació

Si no et funciona WhatsApp, amb aquests consells ho pots solucionar

WhatsApp és una de les aplicacions més utilitzades de tots els temps. I és que són milions les persones que en fan ús al llarg de tot el món per tal de mantenir-se en contacte amb amics i familiars.

Tanmateix, això no vol dir que sigui una aplicació infal·lible. Com passa amb la resta de novetats en la tecnologia, en algunes ocasions no funciona gaire bé, i això pot suposar un inconvenient.

En cas que t'hagi passat alguna vegada i no hagis sabut què fer, aquests set consells et poden servir. Posant-los en pràctica, el més probable és que WhatsApp torni a funcionar sense cap problema.

1. Revisa la teva connexió a Internet

En primer lloc, revisar la connexió a Internet és el que has de fer per comprovar per què no funciona l'aplicació. Per fer-ho, assegura't que apareix el senyal de Wifi o d'ús de dades a la part superior del telèfon.

whatsapp
Si no funciona WhatsApp comprova la teva connexió a Internet| Getty Images

Si tot és correcte, una altra cosa que pot ajudar-te és desactivar i tornar a activar la connexió. També ho pots fer a través del Mode Avió. Si era un problema de connectivitat, l'aplicació tornarà a funcionar.

2. Comprova si WhatsApp ha eliminat el teu compte

Una altra de les coses que ha pogut passar és que WhatsApp hagi eliminat el teu compte. Així és, ja que has de tenir present que l'aplicació es reserva aquest dret en cas que no hagis iniciat sessió en els darrers 120 dies.

Si l'aplicació ha suprimit el teu  compte, has de crear-ne un de nou. No obstant això, no passa res, ja que això dependrà del teu número de telèfon, per la qual cosa no hi perdràs l'accés.

3. Reinicia l'aplicació

Aquesta és una de les solucions que primer se t'han de venir al cap. Quan WhatsApp deixa de funcionar, una de les millors maneres de fer desaparèixer el problema és reiniciant l'aplicació.

Per fer-ho, tanca-la i accedeix a 'Ajustos'. A continuació, selecciona 'Aplicacions i notificacions' i escull 'WhatsApp'. Després, accedeix a 'Emmagatzematge' i selecciona 'Esborrar dades' i 'Esborrar memòria cau'.

Imatge d'un mòbil amb diverses aplicacions, entre elles WhatsApp
Reiniciar l'aplicació pot ser una solució | CatalunyaDiari

4. Actualitza WhatsApp si no funciona

Aquest és un dels problemes més comuns. Quan WhatsApp no funciona, el que pot passar és que calgui actualitzar-lo. Per fer-ho manualment, el primer que has de fer és accedir a 'Google Play Store'.

Després, fes clic sobre la icona del perfil de la cantonada superior dreta i a 'Gestiona aplicacions i dispositius'. Toca a 'Actualitzacions disponibles' i prem el botó 'Actualitza'. També podeu cercar WhatsApp i actualitzar-lo.

5. Assegura't que l'aplicació no ha caigut

De forma general, l'aplicació de WhatsApp és força fiable. Tot i això, hi ha ocasions en què el servei es pot veure interromput. Això passa quan moltes persones estan fent ús de l'aplicació al mateix temps, com pot ser durant l'Any Nou.

Per assegurar-vos que heu caigut heu d'accedir al web Downdetector i conèixer l'estat actual de l'aplicació. Una altra opció és buscar a Internet si 'WhatsApp ha caigut', i et sortirà informació actualitzada.

6. Esborra la memòria cau de l''app'

Si no et funciona WhatsApp, és possible que algunes dades de la memòria cau estiguin danyades. Això se soluciona esborrant-la per veure si el problema queda resolt com hem vist en un pas anterior. També podeu 'Esborrar emmagatzematge' per començar de zero.

Imatge d'un telèfon mòbil sostingut per una mà
Assegura't d'esborrar la memòria cau i activar els permisos| Pixabay

Una altra de les coses que poden passar és que l'aplicació no tingui tots els permisos per funcionar de la forma correcta. En aquest cas, obriu l'aplicació 'Configuració' i entreu a 'Aplicacions'. Després, cerca WhatsApp, selecciona 'Permisos' i permet l'accés a tot.

7. Reinicia el telèfon perquè tot funcioni

Finalment, encara que pot semblar una solució massa òbvia, la veritat és que de vegades només n'hi ha prou de reiniciar el telèfon. Per fer-ho, prem el botó d'encesa, tot seguit, 'Reinicia' i espera que ho faci. El problema es pot solucionar després.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp