Nou brot de Covid-19 en un hospital espanyol amb sanitaris contagiats

El brot coincideix amb la vaga indefinida del MIR, motiu pel qual l'hospital està sota mínims

Un sanitari atenent un pacient en un centre mèdic
Detecten un nou focus de Covid-19 en un hospital espanyol amb sanitaris contagiats | cedida

La Comunitat Valenciana ha detectat un nou brot de coronavirus que en aquest cas afecta l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, i en el qual s'haurien detectat diversos contagis entre el seu personal sanitari. Segons ha anunciat 'Las Provincias', els treballadors del centre han reconegut que hi ha hagut contagis entre els professionals però que s'estan realitzant proves i anàlisis per determinar quin és l'abast real del brot. 

«Estem espantats perquè dues companyes meves han donat positiu», ha manifestat a l'esmentat mitjà un dels sanitaris que desenvolupa les seves funcions en el centre hospitalari. Va destacar, a més, que fins que no es tinguin els resultats de les anàlisis no es podrà determinar la importància i l'abast del cas.

Cal destacar que en cas de ser un brot important, s'hauran de prendre mesures d'aïllament protocol·làries per a aquest tipus de casos, de manera que afecti com menys persones millor, especialment tenint en compte que afecta un centre hospitalari.

Un altre dels treballadors va al·legar que hi ha moments en què es poden produir contagis: «Per exemple, encara que anem amb tota la protecció necessària, a l'hora de dinar vas sense màscara». Això suposa un important risc dins d'un grup tan sensible i necessari com el dels sanitaris, que s'estan veient, d'altra banda, molt estressats per l'auge de contagis. Recordem que l'àmbit sanitari porta sense descans i a un ritme molt elevat de treball des del passat mes de març a causa de la primera onada del coronavirus el nostre país. 

Molts treballadors han decidit exercir el seu dret a vaga

La situació es veu agreujada perquè s'afegeix a la vaga indefinida que estan exercint des de la jornada d'ahir els Metges Interns Residents (MIR). Davant d'aquesta situació —la reducció del 80% aproximadament dels professionals d'urgència— han demanat l'ajuda de sanitaris d'altres branques com cirurgians i traumatòlegs per poder solucionar la situació. «Normalment són deu i aquesta nit només n'hi havia dos», relatava un treballador.

Malgrat això, els professionals afectats admeten que entenen els motius que han portat els MIR a impulsar aquesta acció: «Compartim les seves reivindicacions encara que sigui una dificultat per a nosaltres».


Comentaris

envia el comentari