Detectat un brot amb 35 positius de coronavirus a una residència de Vilanova i la Geltrú

El virus afecta més de la meitat dels interns del centre

Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis
Un total de 30 residents han donat positiu | ACN

La residència de gent gran Cugat Residencial de Vilanova i la Geltrú ha detectat els darrers dies un brot de covid-19 amb 35 casos positius. En concret, el SARS-CoV-2 afecta 5 treballadors i 30 dels 49 residents del centre, segons han detallat a l'ACN fonts del Departament de Salut. Entre els interns contagiats, hi ha tres casos derivats a l'hospital i quatre més que seran traslladats d'aquí a poc temps a un centre sociosanitari.

Pel que fa a la resta de residents infectats, la majoria estan estables o tenen símptomes lleus. Salut assegura que el CAP Baix-a-Mar de Vilanova està fent un seguiment continu del brot i s'encarrega de prestar atenció sanitària a aquesta residència, que és de gestió privada.

Detectats 6 brots en residències de les Terres de l'Ebre

Tot just ahir dilluns, el Departament de Salut informava de 6 brots de coronavirus en diverses residències de gent gran de les Terres de l'Ebre i un total de 174 positius, entre usuaris i treballadors dels centres. Les residències afectades són la Vima, de Sant Carles de la Ràpita, on hi ha 55 usuaris i 18 treballadors que han donat positiu; la Sant Miquel Arcàngel, a Tortosa, que té 38 usuaris i 11 treballadors afectats; l'Onada, a Gandesa, on hi ha 8 treballadors i 19 usuaris positius; i la Natzaret, a Móra d'Ebre, amb 10 treballadors i 14 usuaris. A més, a la residència Santa Creu, a Jesús, hi tenen un usuari que ha donat positiu.

Segons va informar Salut, la sectorització realitzada a la Residència Vima ha permès contenir l'expansió del virus i per tant el brot està «en procés de resolució». Les altres residències de gent gran han seguit el mateix mètode i han sectoritzat l'espai del centre per poder establir zones per afectats de covid i zones d'aïllament preventiu per aquells usuaris que no estan afectats.

Des de Salut indicaven que les residències han rebut diàriament la visita d'equips de primària que han seguit i controlat les persones que han donat positiu en coronavirus. En total hi ha 9 persones que estan hospitalitzades. 


Comentaris

envia el comentari