Imatge d'arxiu d'un cambrer servint uns plats en un restaurant

Els únics restaurants de Catalunya que poden obrir durant aquesta segona onada

La majoria d'establiments porten tancats durant diverses setmanes

El Govern de la Generalitat va decidir fa unes setmanes tancar els bars i restaurants davant la segona onada de la pandèmia del coronavirus. Els establiments de restauració només poden oferir recollida o servei a domicili i, tenint en compte les dades epidemiològiques actuals, tot fa indicar que encara trigarem uns dies a tornar a veure els locals amb la persiana pujada. Tot i això, hi ha certs restaurants que sí que mantenen la seva activitat. Quins són?

Els restaurants dels hotels continuen amb la seva activitat per oferir als seus serveis, únicament, als hostes. D'aquesta manera, l'establiment està tancat de cara al públic i només s'hi pot menjar si ets client de l'allotjament. En aquest sentit, tal com apunta 'Betevé', molts hotels han decidit potenciar aquesta opció i fan ofertes que inclouen allotjament, encara que sigui per hores, i restauració.

Segons la plataforma ByHours, les reserves al mes de desembre d'estades per hores als hotels van créixer un 62% respecte a les mateixes dades de l'any passat. És més, a l'octubre aquesta xifra ja ha superat el 70%. «Hem de pensar que ciutats com Barcelona poden estar al 20% d'ocupació. Això suposa que tots aquells hotels que fins ara no tenien habitacions lliures i ara les tenen, comencin a buscar una manera diferent de vendre. Per això, molts hotels han començat a vendre per hores», explica Christian Rodríguez, conseller delegat i fundador de ByHours.

Sens dubte, es tracta d'una petita escletxa per als hotels que també permet obrir els seus restaurants per als clients. Els clients també aprofiten per viure experiències com anar a un spa o simplement desconnectar.

 

Alguns hotels permeten allotjament per hores a canvi de dinar al restaurant

Tal com apunta el citat mitjà, alguns establiments hotelers aprofiten per permetre l'allotjament per hores a canvi de dinar al restaurant de l'hotel. És el cas de l'Eurostars Gran Marina de Barcelona que fins al 22 de novembre fa una promoció que inclou un sopar i un allotjament per a dues persones a un preu reduït. En aquest cas és per tota la nit, però altres hotels han reduït l'estada a menys hores. Actualment, només continuen oberts 124 dels 438 hotels que hi ha a tota la ciutat de Barcelona.