Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mans d'un nen dibuixant sobre un paper

Mor una nena de 5 anys per Covid després que els metges l'enviessin a casa

La menor perdia la vida només 15 hores després de ser diagnosticada als Estats Units
Mans d'un nen dibuixant sobre un paper
La menor perdia la vida només 15 hores després de ser diagnosticada als Estats Units | PIXABAY
 

El coronavirus segueix causant estralls, no només al nostre país, com indiquen els informes del Ministeri de Sanitat, sinó també a tot el món. I és que han augmentat les xifres de contagis en adults i especialment en nens, com ha passat a Andalusia. Això sense passar per alt que el nombre de morts segueix augmentant i, en aquest, s'inclou ara la mort d'una nena de només 5 anys als Estats Units.

La petita va ser diagnosticada de Covid, els metges la van enviar a casa seva ,i tan sols unes hores després, va morir, sense que es pogués fer res per ella.

La tràgica víctima de la història

Tagan White. Aquest és el nom de la menor d'origen nord-americà que amb només 5 anys ha mort per coronavirus. Se li va diagnosticar el virus a la ciutat d'Amarillo, a Texas, després de tenir diversos símptomes.

El seu estat no va ser considerat greu per part dels metges i la van enviar a casa perquè es posés en quarantena domiciliària. No obstant això, la nena ha acabat perdent la vida.

El diagnòstic: positiu en Covid

Fa uns dies la nena va començar a sentir-se malament. En concret, es trobava molt cansada, tenia molta son i fins i tot va vomitar en diverses ocasions. I precisament per aquesta circumstància, la seva mare, Staja White, va decidir portar-la a l'hospital, tal com ha exposat la NBC News.

En aquest centre sanitari, els doctors que van atendre Tagan li van realitzar la pertinent prova de Covid i va donar positiu. No obstant això, van indicar a l'adulta que podia emportar-se la seva filla a casa per dur a terme la quarantena. I és que li van donar com a argument que els nens no patien de forma greu la malaltia. Van determinar, per tant, que estaria bé a casa seva, a càrrec de la seva família. I així, seguint les indicacions dels metges, mare i filla van tornar al seu habitatge a l'esmentada ciutat d'Amarillo.

La nena va empitjorar i va acabar morint

Malgrat el que els metges havien vaticinat, la menor va seguir empitjorant. Tant és així que, poques hores després, els seus pares la van trobar pràcticament inconscient.

Després de trobar la seva filla en aquesta situació, sense demora, van alertar del que estava passant al Servei d'Emergències. No obstant això, els professionals sanitaris que es van traslladar fins a la llar dels White no van poder fer res per salvar la vida de la menor.

Tagan moria sense haver patit els símptomes habituals del coronavirus, quinze hores després de ser diagnosticada com a positiu de Covid.

El trist comiat de la seva mare

La mort inesperada d'aquesta petita de 5 anys ha causat un gran impacte als Estats Units. No obstant això, el major dolor per la seva pèrdua l'està patint, lògicament, la seva família. Un dolor que, en concret, la seva mare ha fet públic a través de les xarxes socials.

Staja ha utilitzat el seu compte a Instagram per compartir el seu patiment i per dedicar unes paraules de comiat a la seva petita. Ho ha fet pujant una fotografia d'ella amb la seva filla, que ha acompanyat del següent missatge: «El meu dolç amor, com se suposa que he de continuar? Si us plau, Tagan, el meu cor està tan buit. Estic destrossada i no sé si mai podré recompondre'm. Com se suposa que he de dormir a la nit? Tot el que puc escoltar és 'Mami, puc dormir amb tu?'. Com puc continuar sense aquestes paraules cada nit?».

Així mateix, amb profund sentiment, afegia: «Estic tan perduda, amor meu. Encara estic qüestionant les accions de Déu. Com va poder salvar-me una setmana abans només per fer-me això? Ell podria haver-me portat. Desitjaria que se m'hagués endut».