Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

El PDeCAT defensa reobrir restauració i discoteques a les zones amb menys casos

El portaveu del partit, Marc Solsona, ho ha defensat des de Lleida

Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.
El PDeCAT d'Àngels Chacón demana la reobertura de bars, restaurants i discoteques. | ACN

El PDeCAT defensa reobrir bars, restaurants i discoteques a les zones de Catalunya amb menys afectació de coronavirus. Així ho ha explicat aquest dimarts, 10 de novembre, el portaveu de la formació, Marc Solsona, després de reunir-se amb la Cambra de Comerç de Lleida i la Federació d'Hostaleria a la capital del Segrià. La proposta passaria per una prova pilot a Lleida, obrint bars i restaurants am un aforament del 50% i respectant el toc de queda. 

La proposta del PDeCAT: Reobertura de bars, restaurants i discoteques a les zones menys afectades pel virus

D'aquesta forma, el Partit Demòcrata es converteix en la primera veu de l'independentisme que reclama la reobertura de bars, restaurants i discoteques, després de les mesures impulsades des de la Generalitat de Catalunya que ha fet que estiguin tancats des de fa gairebé un mes: va ser el passat 16 d'octubre quan va entrar en vigor el tancament del sector de la restauració. «A les Terres de Lleida estem en el tercer confinament, i aquest sector ho està passant molt malament», ha explicat Marc Solsona, que a més de ser el portaveu de la formació postconvergent, és alcalde de Mollerussa i apunta a candidat del PDeCAT per Lleida a les properes eleccions.

«Creiem imprescindible combinar les mesures de salut pública amb les mesures d'estímul econòmic», ha subratllat Solsona, que ha insistit a «fer un pla pilot que ajudi a desescalar i, per tant, aixecar, les mesures restrictives de tancament total que sofreixen els bars i restaurants». Així doncs, el PDeCAT defensa desescalar la mesura a les zones de Catalunya que tenen menys afectació a causa de la pandèmia i creuen que Lleida és l'escenari ideal per fer la prova pilot sobre aquest aixecament parcial.

La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, també ha continuat aquest dimarts amb la seva ronda de contactes amb els agents econòmics. Chacón s'ha reunit amb el Gremi d'Estètica de Catalunya i amb la Unió Empresarial Intersectorial, organitzacions a les quals ha traslladat, segons ha explicat en una piulada al seu compte de Twitter, el seu «recolzament a un sector segur, protocolitzat i no massificat que demana reconsiderar el seu tancament». El Partit Demòcrata, doncs, comença a alçar la veu cap a una desescalada progressiva que estimuli econòmicament alguns dels sectors tancats des de fa vora un mes.