El primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Iceta avisa que no aprovar els pressupostos «seria una decisió temerària»

Reclama centrar el debat en el contingut i oblidar línies vermells i exclusions mútues

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha alertat que no aprovar els pressupostos generals de l'Estat elaborats per l'equip de Pedro Sánchez seria una decisió «temerària». En entrevista al canal 3/24 Iceta ha assegurat que el projecte de comptes públics de PSOE i Unides Podem «aniria molt bé» que s'aprovés pensant en la conjuntura socioeconòmica provocada per la covid «i fins i tot pensant en l'interès només de Catalunya». Els socialistes intenten sumar el màxim de forces als seus pressupostos, i en aquest sentit Iceta ha reclamat als partits centrar el debat en el contingut de la proposta i oblidar línies vermelles i exclusions mútues.

D'altra banda, a l'entorn de la qüestió de l'independentisme, el líder dels socialistes catalans també ha considerat que propostes com la reforma del Codi Penal per modificar el delicte de sedició o els debats a l'entorn dels indults o l'amnistia serveixen per crear un «clima de diàleg i de nova perspectiva que és molt convenient».

Crítiques a ERC per la «incompetència» en la seva gestió

Tot just aquest dilluns, els socialistes catalans van criticar, a través de la seva viceprimera secretària i portaveu del partit, Eva Granados, la gestió del Govern de la Generalitat de la segona onada de la pandèmia de la covid-19 no tan sols a escala sanitària sinó també econòmica i social. Per a la formació socialista, la gestió d'ERC des de les seves carteres al Govern ha estat marcada per la seva «incompetència». Tot un obús a la línia de flotació dels republicans a poc més de tres mesos de les eleccions al Parlament.

Unes eleccions autonòmiques en què el PSC presentarà com a candidat Miquel Iceta. Els estatuts del partit indiquen que el cap de llista a les eleccions s'ha d'escollir a través de primàries, però es dona per fet que el primer secretari del partit des de l'any 2014 no tindrà cap rival. Seran les terceres eleccions autonòmiques en què Miquel Iceta és el cap de llista, després d'haver estat ja el cap de cartell als comicis dels anys 2015 i 2017.