Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant una roda de premsa

Sanitat confirma quanta gent es vacunarà a Espanya de Covid en 2 mesos

Illa ha anunciat que les primeres dosis podrien arribar al desembre

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant una roda de premsa
El ministre de Sanitat ha anunciat la possible arribada de la vacuna a Espanya | Europa Press

Després que ahir Pfizer anunciés que la seva vacuna és eficaç en un 90%, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que els espanyols podran rebre les primeres dosis al desembre. Segons ha avançat, el govern espanyol comprarà 20 milions de dosis de la vacuna contra el coronavirus per començar a administrar-les a finals d'aquest any. 

Així doncs, el govern tancarà en els pròxims dies un acord amb la farmacèutica Pfizer, que investiga i desenvolupa la vacuna contra el coronavirus als Estats Units. Aquesta companyia ha anunciat en les últimes hores que la seva vacuna és eficaç i que dintre de poc podrà començar a administrar-se.

Una notícia que ahir va generar un gran impacte a causa de la segona onada del virus que està afectant tot el món. L'anunci va causar un autèntic terratrèmol als mercats i una reacció en cadena de la comunitat científica, que ho valora positivament. Tot i que demanen prudència, els científics coincideixen que es tracta d'un anunci prometedor que pot marcar un punt d'inflexió en la lluita conta la pandèmia i el desenvolupament de la vacuna.

Les vacunes podrien arribar el desembre

En aquest context, Illa ha avançat aquest matí en una entrevista a TVE que el govern està a punt de tancar un acord amb Pfizer i així la població es podria començar a vacunar el desembre «si tot va bé». Segons el ministre, des de l'executiu espanyol es calcula que podrien arribar 20 milions de dosis de la vacuna Pfizer a Espanya, per vacunar a 10 milions de persones.

Illa ha anunciat que «esperem que aquesta setmana o la pròxima es puguin firmar alguns contractes més, entre ells amb Pfizer. Si tot va bé, les primeres dosis arribaran a principis d'any. Si tot va molt bé, a finals d'aquest any».

Les vacunes de Pfizer seran distribuïdes a Espanya pel Sistema Nacional de Salut i s'administraran seguint els criteris i recomanacions dels tècnics, segons ha assenyalat el ministre. Aquests criteris, que tenen en compte diversos factors com la població de risc i els professionals de les activitats essencials, en especials els sanitaris, segueixen les pautes establertes en la resta de la Unió Europea.