Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona amb una bossa i una mascareta

Detecten el primer cas de la variant brasilera del coronavirus a Espanya

És un home de 44 anys que va presentar una prova PCR negativa a Brasil
Imatge d'una persona amb una bossa i una mascareta
Imatge d'una persona amb una bossa i una mascareta | ISTOCKPHOTO

La Comunitat de Madrid ha anunciat aquest divendres a la tarda que s'ha detectat al seu territori el primer cas de la variant brasilera del coronavirus. Així ho ha confirmat la conselleria de Sanitat del territori, després d'analitzar el cas d'un home que havia viatjat a Espanya el passat 29 de gener. No es tracta únicament del primer cas a la Comunitat de Madrid, i és que fins ara no s'havia detectat cap cas en tota Espanya. 

Pel que sembla, l'afectat seria un home de 44 anys a qui se li va realitzar un test d'antígens el passat 29 de gener, a la seva arribada a l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, procedent d'un vol. Segons s'ha pogut saber, i ja s'ha confirmat, l'home hauria presentat a l'aeroport d'origen una prova PCR negativa per poder viatjar fins a Espanya en un avió. Tot i això, a l'arribada al nostre país es va realitzar una nova prova, que va donar positiva.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Després de fer el primer test d'antígens, l'home va ser traslladat a l'Hospital Gregorio Marañón per sotmetre's a una prova PCR i assegurar el resultat. Aquesta prova també va donar positiu. Així doncs, es va confirmar que l'home estava contagiat de coronavirus tot i que en aquell moment encara es desconeixia que es tractava de la nova variant del Brasil.

Per saber de quina soca concreta és el positiu de cada persona s'ha de fer una seqüència genòmica del virus, un procés del qual s'encarrega, a Madrid, el Servei de Microbiologia dels hospitals 12 d'Octubre, Gregorio Marañón, La Paz i Ramón i Cajal. Fins ara, s'estaven estudiant fins a cinc possibles casos de la nova variant del Brasil i una altra variant de Sud-àfrica. Poques hores més tard s'ha confirmat que quatre dels cinc casos de la soca del brasil s'han descartat i els altres dos s'han seguit investigant.

Finalment, sembla que aquest últim cas sí que s'ha confirmat i ha passat a ser el primer detectat de manera oficial a tota Espanya. De l'altre cas que s'estudiava com a possible soca sud-africana no s'ha donat cap informació al respecte. De fet, el passat 1 de febrer la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid va demanar al govern espanyol que es prenguessin mesures per evitar, o almenys, retardar l'arribada de totes aquestes noves variants al país.

Una variant més contagiosa que l'original

D'aquesta manera, es va sol·licitar suspendre tots els vols amb Brasil, així com controlar de manera molt estricta tots aquells vols procedents de Sud-àfrica, inclòs als passatgers que, des d'altres vols, també vinguessin d'allà. I és que, tot i que s'ha dit en diverses ocasions que no es tracta de soques més perilloses, sí que és cert que són bastant més contagioses que l'original, i menys conegudes, per la qual cosa poden fer que la propagació del virus sigui més ràpida, en cas que s'expandeixin.