YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Detecten el segon cas de la variant britànica del coronavirus a Catalunya

La persona infectada havia viatjat a Londres recentment

Un dels boxs de l'UCI de l'hospital Santa Caterina de Salt amb un pacient ingressat per coronavirus
La persona infectada havia viatjat a Londres recentment | ACN

Els casos de coronavirus arreu del país segueixen augmentant dia rere dia. Tot i això, ara mateix hi ha un aspecte que preocupa especialment: la nova variant britànica del coronavirus

Aquest matí de dissabte s'ha confirmat la detecció del segon cas de la variant britànica del coronavirus. Així ho ha confirmat el programa 'Via Lliure' de RAC 1.

Segons expliquen, es tracta d'una persona de les Terres de l'Ebre que havia viatjat recentment a Londres. Aquest pacient es troba actualment aïllat, però no ha estat necessària la seva hospitalització.

De fet, va ser en aquest mateix programa on el secretari de Salut, Marc Ramentol, va anunciar ja fa uns dies que s'estaven estudiant alguns casos sospitosos d'aquesta variant procedent del Regne Unit. «En aquests moments tenim confirmat un cas, tot i que hi ha algunes mostres més que s'estan analitzant», explicava.

El primer cas català va ser detectat el dia de Reis

El primer cas de la variant britànica a Catalunya va ser confirmat el passat dimecres, 6 de gener. Aquell cas també es va detectar en una persona que havia viatjat al país anglosaxó recentment. 

Vergés va explicar a RAC 1 que s'estava fent l'estudi de contactes i va assegurar alhora que era «probable» que hi hagués més casos a partir d'aquesta persona. Es tracta d'una variant que es contagia més fàcilment de la que ja és coneguda, però en cap cas més greu. Arreu d'Espanya ja s'han confirmat al voltant d'un centenar de casos.

A Espanya, des del passat 26 de desembre

A Espanya es va detectar primer a la Comunitat de Madrid, el passat 26 de desembre, amb cinc casos i varis més en estudi. Les dues regions amb més casos confirmats són Andalusia i Madrid. A la Comunitat presidida per Isabel Díaz Ayuso es culpen aquests casos a què Madrid sigui un dels centres neuràlgics del trànsit de passatgers de tota Europa, i la porta d'entrada de molts turistes i visitants europeus al nostre país.

A Andalusia, per contrari, l'augment de casos d'aquesta variant es deu probablement a l'explosió de casos que s'ha produït a Gibraltar en les darreres setmanes i que ha obligat al ministre principal de la regió a decretar un confinament. En el cas andalús, el conseller de Sanitat, Jesús Aguirre, va explicar que els casos confirmats provenen del Regne Unit o són contactes estrets que van estar amb ells aquí. D'aquesta manera, ja existeix transmissió comunitària de la variant.


Comentaris

envia el comentari