Detecten espècies exòtiques que posaven en perill les autòctones al Parc del Montnegre i el Corredor

La Guàrdia Civil ha col·laborat en aquesta detecció a petició del Grup de Recerca de l’Escola de Natura de Parets del Vallès (GRENP)

Tritons invasors capturats al Parc Natural del Montnegre i el Corredor
Alguns tritons capturats amb l'ajuda de la Guàrdia Civil al Parc Natural del Montnegre i el Corredor | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha col·laborat en la detecció d'espècies exòtiques de tritons que amenaçaven l'ecosistema del Parc Natural del Montnegre i el Corredor, ubicat a la serralada litoral de Barcelona, just a les muntanyes entre les comarques del Maresme i del Vallès Oriental.

Les dues espècies amenaçants trobades en aquesta àrea són el tritó crestat d'Anatòlia i el tritó alpí, ambdues originàries de Turquia i d'un ecosistema diferent propi de la serralada cantàbrica. La seva presència era un perill per a la supervivència de les espècies autòctones del parc.

La seva detecció es va dur a terme durant la feina de camp de seguiment de poblacions d'amfibis en diverses basses i llacs del parc en col·laboració amb el Grup de Recerca de l'Escola de Natura de Parets del Vallès (GRENP) i els guardes del parc natural. La inspecció es va portar a terme el 6 de maig i les dues espècies havien estat introduïts sense autorització.

El GRENP va demanar la col·laboració del SEPRONA de la Guàrdia Civil per inspeccionar basses i llacs del parc per preservar els ecosistemes del medi natural. Els dos tritons detectats causen grans problemes en les poblacions autòctones, provocant la hibridació amb l'espècia pròpia del nord d'Espanya, el tritó jaspiat. En total es van extreure vuit tritons alpins i quatre dels crestats.


Comentaris

envia el comentari