Focs artificials

Detingut un dels joves que va llençar un coet a un helicòpter dels Mossos a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra l'han identificat i detingut aquest matí

Els Mossos d'Esquadra han identificat i detingut aquest matí a un jove acusat de ser un dels autors de disparar un coet contra l'helicòpter de la policia el passat dimarts a la nit, segons informa 'La Vanguardia'. El noi ha estat detingut en els voltants del seu domicili i passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

Ceguesa momentània

Recordem que els fets es van produir la nit de dimecres a dijous, quan els pilots anaven equipats amb tot un seguit de dispositius que els permet tenir una visió nocturna. Aquesta es podria haver vist afectada per la gran quantitat de llum procedent del coet tot causant una ceguesa momentània al pilot. 

Segons els Mossos d'Esquadra, els individus haurien llançat fins a cinc focs d’artifici contra l’helicòpter  fins que finalment un d’ells va aconseguir el seu objectiu i va impactar contra l’aeronau. Un d'ells ha estat arrestat avui  en els voltants del seu domicili, acusat de delictes de temptativa d'homicidi, desordres públics i atemptat contra l'autoritat.

Fonts de seguretat posen en dubte que l'impacte d'un foc pirotècnic d'aquesta envergadura pugui provocar danys de consideració en un helicòpter. L'anàlisi de les imatges revela que la càrrega de pólvora no era excessiva. El risc, no obstant això, era l’alteració de les condicions a les quals s’enfrontava el pilot.

Amb aquest arrest augmenten a 201 les detencions relacionades amb els aldarulls i protestes a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra preveuen practicar noves detencions en els pròxims dies vinculades als disturbis, a mesura que vagin identificant als esvalotadors en les fotografies i vídeos que han recaptat sobre l'ocorregut.