Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una parella estirada en un llit amb un gos.

Els 10 senyals que et deixaran clar si li agrades (o no) a un home

Els detalls que revelen que ell sent alguna mena d’atracció per tu

Existeixen una sèrie de senyals força comuns que indiquen li agrades a un home. Gairebé sempre són gestos imperceptibles, petits delators que passen inadvertits davant dels nostres ulls.

Altres vegades, però, són molt evidents, encara que no sempre els sabem veure. En qualsevol cas, no volem enganyar a ningú, perquè cada persona és un món i potser un gest d’afecte només significa això.

Perquè ho tinguis present, hem reunit 10 senyals que t’indiquen que ell sent certa atracció per tu. Compte! Perquè cadascun no vol dir res per si mateix, però si veus que es compleix a més d’una, és molt probable que existeixi química entre vosaltres. Així que, manté els ulls ben oberts.

Abans de començar, t’advertim que l’article està escrit des del punt de vista d’un home heterosexual, però els senyals podrien ser vàlids per a qualsevol orientació sexual.

1. Somriu contínuament

Un senyal força obvi que demostra que li agrades és que, quan està amb tu, el seu món és com un núvol de cotó. Qualsevol sentiment es multiplica per mil i no pot evitar exhibir un somriure d’orella a orella. És un gest involuntari que tots fem: quan estem amb la persona que ens atrau, volem portar a aquella persona a un estat emocional positiu. Per això, somriem com idiotes.

2. Busca qualsevol excusa per estar amb tu

És igual si té un sopar d’empresa o una reunió familiar. Quan està a la primera fase de l’enamorament, qualsevol excusa és bona per quedar amb tu. Això pot acabar sent contraproduent per ell, perquè passar molt de temps junts li pot portar directament a la famosa ‘friendzone’. És clar, tu no tens la culpa de no sentir el mateix, sempre que deixis ben clars els teus sentiments.

Imatge d'una parella fent-se una selfie al mar
Si està de debó interessat en tu, sempre voldrà fer qualsevol pla per passar més temps junts | Pixabay

3. Es posa vermell quan et parla (o no pot evitar riure)

Sol passar. Quan inicieu una conversa, alguna cosa per dins fa que no pugui actuar de forma natural. El nerviosisme sol manifestar-se en forma de riure o posar-se vermell (que maco!). Els més tímids no poden controlar la suor de les mans, una cosa força desagradable d’altra banda.

4. Els seus amics riuen si et veuen aparèixer

És possible que li hagi parlat als seus amics de l’atracció que sent per tu. Per aquest motiu, quan entres a escena, comencen els riures dissimulats i les mirades de complicitat. I és que, possiblement, s’avergonyeixi i fins i tot es molesti davant de la reacció dels seus amics o amigues. No obstant això, cadascú és lliure d’expressar (o no) els seus sentiments.

5. Es cuida quan està amb tu

Això no vol dir que tots els homes siguin uns descuidats normalment, sinó que s’esforça per mantenir una bona imatge mentre hi ets present. Un canvi de pentinat o una barba ben perfilada solen ser els símptomes més habituals.

6. La seva postura corporal

La postura corporal és una cosa difícil d’interpretar, però hi ha una sèrie de detalls que posen de manifest l’atracció que sent per tu. En primer lloc, trobem la direcció dels seus peus. Si apunten cap a tu, és que hi ha una certa predisposició a busca la teva presència o disposició. A més, buscarà la teva interacció mitjançant la postura del seu cos.

7. No sap què dir quan l’afalagues

Si li dius coses boniques i no troba les paraules per respondre, és que allò que li has dit l’enxampat fora de joc. Això sí, a tothom ens agrada que ens diguin coses maques, així que no és estrany que ens posem vermells si ens diuen alguna cosa que ens agrada. Per tant, interpreta els senyals amb compte.

8. Et mira als ulls (o a la boca)

És un gest que fem de manera involuntària: desviar la mirada cap als trets que més ens atreu de l’altra persona. Si busca la teva mirada de manera constant o de vegades mira els teus llavis, és probable que vulgui fer-te un petó. Però compte, no per això vol dir que tothom que et miri la boca vulgui fer-te un petó.

Parella a punt de fer-se un petó en el cotxe
Els gestos corporals, de vegades, són claus per saber si li agrades | Getty Images

9. Mostra interès a les coses que t’agraden

De sobte, ell sent un interès per l’escalada o comença a escoltar aquell grup de música que tant t’agrada. Una possible raó és que estigui buscant una excusa per passar més temps amb tu (tornem al segon senyal). Un altre motiu del seu canvi d’actitud és que estigui interessat a conèixer el teu món o vulgui conèixer els teus gustos per complaure’t.

10. Òbviament, és amable amb tu

De petits, dèiem allò de ‘qui es baralla, es desitja’, però aquesta afirmació no ha demostrat ser gens certa. Una relació d’amistat embrutida per la rancúnia i la desconfiança pot esdevenir a una relació sentimental tòxica. Així que, si li agrades a un home, intentarà per tots els mitjans que et sentis segur/a i còmode amb la seva presència. Així de senzill.

(*) Aquesta notícia s’ha traduït originalment del castellà de la pàgina ‘CarácterUrbano’.